VSI CEPLJENI KOT TUDI TESTIRANI: Po koncu križarjenja dva okužena!

Svet

Na prvem križarjenju v Severni Ameriški od začetka pandemije covida-19 sta bila v četrtek dva potnika pozitivna na novi koronavirus, je sporočila družba za križarjenja Royal Caribbean. Vsi potniki in člani posadki so sicer cepljeni.

Križarka Celebrity Millennium s 600 potniki in 650 člani posadke je v soboto odplula s karibskega otoka St. Maarten na sedemdnevno križarjenje, med katerim se je ustavila tudi na Barbadosu, Arubi in Caracau.

Kot so sporočili iz družbe, sta bila dva potnika iz iste sobe pozitivna na obveznem testu ob koncu križarjenja. Oba sta brez simptomov in sta trenutno v izolaciji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V družbi so poudarili, da na ladji veljajo strožja pravila od smernic ameriških zdravstvenih oblasti, saj so morali vsi potniki pred vkrcanjem pokazati potrdilo o cepljenju in negativni test na covid-19.

Ameriški center za preprečevanje bolezni CDC zahteva, da mora biti na ladji za križarjenje cepljenih več kot 95 odstotkov potnikov in članov posadke.

CDC je 14. marca lani prepovedal vsa križarjenja, da bi preprečili širjenje novega koronavirusa. Do prepovedi se je virus že pojavil na več ladjah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija