VSE ZA UREJANJE GROBOV: Stojnice Marjetice Koper že pred koprskim pokopališčem

Koper

Marjetica Koper vas tudi letos pričakuje pred svojimi stojnicami na osrednjem pokopališču na Škocjanu. Vsak dan med 8. in 18. uro boste lahko izbirali med pestro ponudbo izdelkov za urejanje grobov. Sveža zemlja, nov pesek, manjši in večji okrasni kamni, cvetlični aranžmaji, ciklame, krizanteme in različne vrste nagrobnih sveč. Vse to lahko dobite na stojnicah, ki bodo odprte tudi v nedeljo ter na praznični ponedeljek, 1. novembra.

Na Marjetici Koper tudi letos prosijo vse obiskovalce pokopališča, da se držijo ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa. Kljub temu da so ukrepi letos precej blažji od lanskih, prosijo vse obiskovalce, da preventivno upoštevajo varnostno razdaljo in ne hodijo na pokopališča, če so bolni ali kažejo znake bolezni.

Konec tedna pričakujejo povečan obisk vseh pokopališč, predvsem pa osrednjega pokopališča v Škocjanu. Predlagajo, da se gneči z avtomobili izognete tako, da svoja vozila parkirate na glavni avtobusni postaji ali na parkirišču Pod deteljico. Parkiranje bo na teh parkiriščih od sobote, 30. oktobra, do vključno ponedeljka, 1. novembra, brezplačno.