VSE VEČ VOZNIKOV POD VPLIVOM DROG: Na Novomeškem policisti ustavili tri v enem dnevu

Kronika

Novomeški policisti so v sredo obravnavali kar tri voznike, ki so vozili pod vplivom prepovedanih drog, dva celo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Za vse tri primere so na sodišče že naslovili obdolžilne predloge, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Policisti so najprej v okolici Novega mesta ustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila in med postopkom ugotovili, da vozi pod vplivom kokaina in opiatov ter brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Podobna zgodba je sledila v noči na četrtek, ko so v Mirni Peči vožnjo pod vplivom kokaina in brez veljavnega vozniškega dovoljenja potrdili tudi pri 20-letnem vozniku.

Obema so policisti zasegli vozili in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilna predloga, so pojasnili na Policijski upravi Novo mesto.

Vožnjo pod vplivom prepovedanih substanc so policisti potrdili tudi pri 25-letniku v Dolenjem Karteljevem. Voznik je opravljanje strokovnega pregleda odklonil. Med postopkom so mu zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge konoplje. Kršitelju so odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, uvedli postopek o prekršku in na sodišče naslovili obdolžilni predlog, so še zapisali na novomeški policijski upravi.

Voznika, ki je vozil pod vplivom prepovedanih drog in brez veljavnega vozniškega dovoljenja so v sredo obravnavali tudi kranjski policisti.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija