VSE VEČ DVOMOV, ZDAJ JE NAGOVARJAL MRTVO SENATORKO: Ali je Joe Biden sploh še sposoben opravljati službo predsednika ZDA?

Svet

"Jackie si tam? Kje je Jackie? Mislil sem, da bo tudi ona tukaj." To na videz neškodljivo vprašanje Joeja Bidna je mnogim postalo zadnja potrditev, da je ameriški predsednik, voditelj najmočnejše države na svetu, senilen. Pogovorno povedano, da je izgubljen, da ga ni in ni pri sebi, da se je zmedel in odšel.

Kot je namreč že znano, je oseba, ki jo je Biden v sredo klical v Beli hiši in iskal med občinstvom, Jackie Walorski, ena od organizatork konference o boju proti lakoti, na kateri je govoril v tistem trenutku.

Le da je Jackie Walorski prejšnji mesec umrla v hudi prometni nesreči v zvezni državi Indiana, ki jo je zastopala v kongresu, skupaj s še dvema članoma njenega kabineta. 

Njegova tiskovna predstavnica Karine Jean-Pierre ga je kasneje dobesedno odvlekla stran, ko je odgovorila na večkratna vprašanja novinarjev o tej nerazumljivi potezi Bidena. Tudi možnost, da Biden ni vedel za kongresnico, je izključena ali bi jo vsaj morali izključiti, saj je Bela hiša po tragični smrti kongresnice objavila izjavo v Bidnovem imenu, v kateri izraža svojo "pretresenost in žalost" ob tragični smrti slednje.

Novinarji so tiskovni predstavnici ponavljali isto vprašanje, ona pa isti, scenaristični in neprepričljivi odgovor – da se je "v petek nameraval srečati z družino kongresnice v Beli hiši" in da je bila "takrat v njegovih mislih"

James Rosen, novinar konservativne televizije Newsmax, je duhovito odgovoril, da ima "Johna Lennona skoraj vsak dan v mislih, a ga nikjer ne išče". Tiskovna predstavnica je vztrajala pri svojem, saj očitno ni smela priznati, da je Biden pozabil, da je kongresnica pokojna ali pa da ga je pripravljeno besedilo na teleprompterju zmedlo.

To je seveda le zadnji v vrsti primerov, ko je predsednik ZDA izgledal ali zvenel, kot da ne ve, kaj dela. Tako je 22. septembra na konferenci Globalnega sklada v New Yorku po govoru stopil navzdol, nato pa se z zmedenim izrazom na obrazu nenadoma ustavil ob robu odra in dvignil roke ter nagovoril nekoga iz občinstva.

Nato se je obrnil nazaj k drugemu govorniku, ki ga je nagovoril z govorniškega odra, nato pa se je spet vrtel ob robu odra, očitno negotov, ali naj ostane ali odide. V govoru pred tem je momljal in s težavo izgovarjal nekaj besed iz teleprompterja, kot to pogosto počne. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  02 .10. 2022 ob  15: 10
Itak je ta senilnez postavljen tja in mu ukazujejo Blackrock in Vanguard