VSE NAJBOLJŠE, PIRAN! Osrednja prireditev 'Objemi' bo v skladišču Grando

Piran

Občina Piran 15. oktobra praznuje svoj praznik v spomin na ustanovitev prvega Mornariškega odreda Koper leta 1944. Praznovanje vsako leto obogatijo s številnimi prireditvami, ki povezujejo skupnost in utrjujejo identiteto kulturnega prostora.

Osrednji del praznovanja je podelitev Zlatega grba Občine Piran, s katerim se poklonijo organizacijam in posameznikom za njihovo življenjsko delo, večletne uspehe ali enkratne izjemne dosežke trajnejšega pomena. Prav tako bodo podelili priznanje Grb odličnosti v turizmu ter občinsko priznanje za humanitarna dela, ki izkazujejo sočutje in pomoč sočloveku.

Letošnje podelitve priznanj se bodo odvile na osrednji prireditvi z naslovom "Objemi", ki bo potekala v petek, 13. oktobra, ob 19. uri, v skladišču soli Grando v Portorožu. Letošnja slovesnost "Objemi" je v znamenju solidarnosti, ki je osrednji element skupnega življenja v piranski občini. V nekdanjem skladišču soli bodo pripravili posebno slovesnost, s katero se bodo poklonili vsem občankam in občanom, ki so se nesebično posvetili skrbi za druge.

Vabijo vas tudi na Spominsko slovesnost v počastitev padlih partizanskih pomorščakov, ki bo soboto, 14. oktobra 2023, ob 11.00, uri na Trgu prekomorskih brigad v Portorožu. Slavnostni govornik bo Franco Juri, v. d. direktorja Pomorskega muzeja Sergej Mašera Piran.

Prav tako vas vabijo na uradno odprtje prenovljenega nogometnega igrišča v Piranu, ki bo v nedeljo, 15. oktobra 2023, ob 10.30, na nogometnem igrišču Piran, in na nogometno tekmo dečkov U15 med Piranom in Koprom.

V večernih urah, ob 19.00, sledi koncert "Paganiniana" v Gledališču Tartini, kjer bodo nastopili Nurie Chung in Solisti Filarmonici Italiani.

Lep praznik občine Piran!