VSE KNJIGE VODIJO V VAS: V Sv. Anton prihaja Miha Mazzini

Koper

V sredo, 11. oktobra, ob 18. uri v Hišo kulture v Svetem Antonu prihaja Miha Mazzini. Ob pogovoru vam zaupa vse o knjigi Osebno, ki je leta 2022 izšla pri založbi Goga, svojih kolumnah in svojem delu na področju filma. Dogodek organizirajo v sodelovanju s Knjigarno Libris v okviru projekta Vse knjige vodijo v vas: Iz oči v oči z nagrajenci.

"Miha Mazzini, pisatelj, avtor 19 leposlovnih knjig, 10 priročnikov, scenarist, režiser in računalniški strokovnjak. Dobitnik številnih mednarodnih nagrad. Avtor scenarijev za dva nagrajena celovečerna filma in režiser štirih kratkih filmov. Končal podiplomski študij scenaristike na The University of Sheffield, Anglija. Doktor znanosti, program Antropologija vsakdanjega življenja, Institutum Studiorum Humanitatis, Ljubljana. Njegova literarna dela so bila prevedena v številne tuje jezike, pri največjih evropskih in ameriških založbah." 

"Njegova knjiga Osebno ni ena tistih modernih knjig, ki ti bo lagala, da zmoreš vse sam, da si lahko zaželiš karkoli in vesolje ti bo izpolnilo sanje. Prav tako te ne bo slepila, kako je dovolj, da se le spomniš travm iz otroštva in življenje postane tropska plaža. Ne bo ti priporočala čudežnih receptov, od hoje po Caminu in žerjavici, pa rituala ajavaske, odkrivanja prejšnjih življenj, šamanizma, feng shuija do desetdnevnega klečanja pri budistih – četudi je Miha vse to med pisanjem te knjige poskusil in opisal. To je knjiga o odnosih. O razumevanju, poslušanju in pogovarjanju. Knjiga o bližini in o tem, kako jo ustvarjamo. Kako se zbližujemo in oddaljujemo, kako smo ujeti v nevidni ples in se sploh ne zavedamo, da smo mnogokrat le lutke na nitih naših prednikov in okolja." so o avtorju in knjigi zapisali pri založbi Goga. 

Deli novico: