VSE JE V ISKRICAH MED PARTNERJEMA: Znaki, da je med vama huda privlačnost

Trendi

Lahko traja leta, ne da bi to občutili, potem pa bum! Zadane vas kot strela z jasnega. Iskrice letijo na vse strani. Vsak od nas ima svojo predstavo o tem, kaj pomeni kemija v odnosu. Za nekatere je to lahko sposobnost, da natančno vedo, kaj druga oseba misli in čuti. Skratka kemija je odvisna izključno od vezi med partnerjema, piše Stylecraze. V nadaljevanju sledi pet signalov, ki razkrivajo, ali povezuje tudi vaju ali pa je še kaj več od tega.

Kemija se lahko zgodi ali pa ne, saj gre za naravno povezavo med dvema brez prisile, povsem spontano in nanjo, hočemo ali nočemo, nimamo vpliva. Občutimo jo kot močno željo in hrepenenje po bližini osebe, ki nas je vznemirila. In prav ta kemija je navdih za mnoga romantična dela in ljubezenske vsebine, v katerih zagotovo dominira.

Ni treba veliko, da bi jo začutili, saj nas lahko že podzavestno očara vonj osebe, ki nas lahko povsem prevzame in zasvoji. Govorimo o intenzivni telesni kemiji, ki zbližuje, če se ji prepustimo, ampak lahko kopljemo še globlje, saj je v ozadju pogosto tudi marsikaj drugega.

Zaljubljenost in 'obsesija'

Na začetku si tako radi nadenemo rožnata očala, skozi katere uresničujemo svoje fantazije in predstave o partnerju, kar pomeni, da spregledamo tudi njegove pomanjkljivosti. Preprosto jih nočemo videti ali slišati, saj si ne želimo, da bi nam karkoli pokvarilo našo popolno sliko, ki nas tako prijetno dviguje nad oblake v najlepših podobah in sanjarijah. V tem obdobju medenih tednov in neverjetne idealizacije se nam ne zdi nobena ovira pretežka ali prevelika, da je ne bi zmogli premagati skupaj – z ljubeznijo.

Osredotočeni smo le na svoje evforične občutke, ker jih preprosto hočemo samo znova in znova podoživljati. Nič ni bolj pomembno od naše ljubezni in vedno nove doze dopamina, ki jo potrebujemo zdaj bolj kot karkoli drugega. In tako povsem enostavno pozabimo na zunanji svet, saj se vse naše misli vrtijo samo še okoli naše nove ljubezni. To je lahko njena prva faza, včasih tudi zadnja, a prav gotovo ni vprašljivo, ali je kemija med vama. Ker je in to močna.

Telesna govorica

Dejanja lahko povedo več kot tisoč besed, kar velja tudi za telesno govorico, ki nas lahko mimogrede razkrije. Kar nekaj znakov vas bo izdalo, da se nekaj dogaja med vama, na primer rdečica, ki vam bo oblila obraz, razširjene zenice ob pogledu nanj/o, spontani dotiki in ponavljanje gest, potne ali tresoče roke, globoki vdihi in še in še. Naše telo občuti in čuti vznemirjenje, zato se nanj tudi odziva, česar nimamo vedno pod nadzorom. Počutimo se drugače, zato se tudi vedemo drugače, a hkrati s svojim obnašanjem opozorimo nase, saj smo pod vplivom nečesa, kar je včasih močnejše od nas. Vse, kar vemo v tem trenutku, je, da si želimo biti bližje in bližje svojemu partnerju, tako in drugače.

Vznesenost in smeh

Svet je lep, ni več samo zapisan ali prebran stavek, ampak ga dejansko kot takega tudi vidimo in doživljamo, saj, podobno kot pri partnerju, nenadoma opazimo vse tiste lepe stvari, ki smo jih mogoče prej spregledali. Čez noč ali dan je vse boljše in lepše, zato ni presenetljivo, da se nam večino časa samo smeji. Oboževana oseba je pregnala grozeče in temne oblake, ki so nam prej delali senco ali kakorkoli drugače grenili življenje. Ni se ji bilo treba pretirano truditi, saj vas osrečuje že to, da ste lahko ob njej in ona ob vas. Zaradi kemije postanemo nezahtevni, vsi problemi so videti manjši, opremljeni smo z vedrino in optimizmom ter z vznesenimi občutki, ki nas z lahkoto ponesejo. Izžarevamo jih na vsakem koraku in prihodnost se nam zdi čudovita že samo zaradi tega, ker jo bomo delili z njim/njo.

Govorita jezik ljubezni

Uživate v vsemu, kar ta oseba je, kar dela in pripoveduje. Čutite jo in se enostavno povezujete z njo v pogovorih, saj hočeta ugajati drug drugemu. Vse je podrejeno vajini iskrici, ki jo negujeta z jezikom ljubezni, kar vključuje komplimente, izražanje čustev, naklonjenost, očaranost in tako naprej. Navdušeni ste celo nad najbolj preprostimi in vsakdanjimi stavki, ki si jih radi ponavljate sami pri sebi, saj vse boljše zveni, če jih izgovori on/a. Kemija vama pri tem pomaga, saj vpliva tudi na to, da slišite in prepoznate to, kar hočete, da se bosta lahko še bolj povezala in pristala skupaj.

Seksualna privlačnost

Željo po bližini partnerja ni očem nevidna, saj o njej pripovedujejo tudi strastni poljubi, drzni dotiki in tesni objemi, ki se stopnjujejo ter vaju seksualno prebujajo. Poželenje narekuje tempo, zaradi katerega si hočeta pripadati tudi v postelji. Medsebojne privlačnosti ne moreta zanikati, saj vaju kot magnet vleče med rjuhe, kjer se bosta lahko v nasladi predajala drug drugemu. V ozadju kemije je cilj, da zadovoljita to neustavljivo željo, izpolnita svoje hrepenenje in se končno združita v eno.

Torej, kemija pogosto deluje kot vstopnica, s katero lahko vstopimo v odnos, a nima vedno dolgotrajnega učinka. Nadaljevanje ljubezenske zgodbe je odvisno od marsičesa, vajine kompatibilnosti, ujemanja v pomembnejših vrednotah, postavljanju dobrih temeljev, čustveni zrelosti in tako naprej. Vse to sčasoma vse bolj pridobiva na pomenu, kar lahko okrepi ali ugasne vajino iskrico. Za pravo ljubezen ni dovolj le kemija, ampak si jo morata želeti oba, tudi takrat, ko bosta odvrgla svoja rožnata očala in se končno videla – taka, kot sta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija