VSE GLASNEJŠA NAMIGOVANJA, DA KREK ZAPUŠČA MESTO VODJE NIJZ: Bešič Loredan o njegovem odstopu ni obveščen

Slovenija

Po poročanju portala Necenzurirano naj bi se direktor NIJZ Milan Krek pripravljal na odstop. Minister za zdravje Bešič Loredan je pojasnil, da o odstopu ni obveščen, prav tako so iz NIJZ sporočili, da odstopne izjave Krek ni podal. Krek, ki se na klice STA danes ni odzval, je pred časom poudaril, da s položaja ne namerava odstopiti.

Po poročanju portala Necenzurirano Milan Krek zapušča položaj direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), o čemer naj bi že obvestil vodilne uslužbence NIJZ. Odločitev naj bi sprejel po četrtkovem sestanku z novim ministrom za zdravje Danijelom Bešičem Loredanom. Na NIJZ so za pojasnili, da Krek odstopne izjave ni podal, Krek pa se na klice STA danes ni odzval.

Bešič Loredan je ob robu novinarske konference ob predstavitvi načrta reorganizacije ministrstva danes potrdil, da sta se s Krekom sestala v četrtek. Med drugim mu je, kot je dejal, predstavil vlogo, v katero "bodo postavili NIJZ". "Nisva pa se pogovarjala o njegovih korakih, to bi morali vprašati njega," je dajal in dodal, da o odstopu Kreka ni obveščen.

Na vprašanje, če ga morda namerava razrešiti sam, je poudaril, da je to v pristojnosti sveta zavoda Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), v katerega je vlada na prvi seji v sredo ponoči imenovala nove svoje predstavnike.

Na menjavo Kreka na čelu direktorja NIJZ so sicer konec aprila, po volitvah v DZ, kazale izjave premierja Roberta Goloba. V pogovoru za oddajo Tarča na Televiziji Slovenija je namreč namignil, kdo bi utegnil zasesti nekatera ključna mesta. Med drugim je dejal, da na čelu NIJZ znova vidi nekdanjega direktorja inštituta Ivana Eržena.

Ta je v kratkem odzivu za STA na vprašanje, ali bi bil ponovno pripravljen prevzeti to funkcijo, zapisal, da "če se bo Milan Krek odločil za odstop, je potem to ena od možnosti rešitve, vsaj začasne".

A je Krek takrat možnost odstopa za STA takrat zanikal. Kot je dejal, bo še naprej branil NIJZ, ker so po njegovih besedah že do sedaj nekatere politične stranke hotele in bodo očitno še naprej hotele imeti vpliv v inštitutu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  04 .06. 2022 ob  09: 15
Ko postaviš napačnega človeka na odgivirni pozicijo hitro ugotoviš njegove limite. Realno glasne je ta človek zguba. Od časa prevzema borbe proti narkomanije v Kopru se zdi, da je vs postavil sobivanje z narkomanijo. Število metadonskih odvisnikov nikoli višje. O njegovem prispevku na NIJZ mi je ostala v spominu njegova izjava : število okuženih se ves čas zmanjšuje vendar vsi opažamo trend rasti. Ta izjava mora najti mesto v zgodovini.
SkateBordKite |  03 .06. 2022 ob  23: 33
Mrš in da te ne vidimo mai piu! Maiale podkupljen.
Istriano |  03 .06. 2022 ob  20: 34
Strokovnjaki pravijo, da bo na ta način živel najmanj sto let.
Istriano |  03 .06. 2022 ob  20: 33
Čimprej naj gre stran, saj je popolnoma nesposoben. Neplačan dopust, dieta in dosti športa. To je vse, kar potrebuje. In seveda masko 24 ur na dan, pa cepivo enkrat na teden.
manemebasat |  03 .06. 2022 ob  20: 26
Naj zgine ze enkrat! Pogubil je na tisoce Slovencev in Slovenk z neko zrezirano pLandemijo virusa, ki ne obstaja. Preklet kriminalec, marioneta elite.