VROČINI IN SOPARI BO ODKLENKALO: Pred vrati je občutna ohladitev

Slovenija

Ste že naveličani vročine in sopare, ki nas letošnje poletje spremljata na vsakem koraku? Ne skrbite, dnevi oziroma kar ure se jima iztekajo. Poletje se bo s torkom poslovilo.

Vremenska slika, ki je bila v zadnjem obdobju pod vplivom zelo toplega subtropskega anticiklona, bo od torka pod vse večjim vplivom hladnejšega severnega zraka, piše na svoji spletni strani Primorski dnevnik. Občutna sprememba v temperaturi bo iz dneva v dan večja, višek naj bi dosegla proti koncu tedna. Kot že napisano, se bo prvi mejnik zgodil v torek, hladni severni zrak pa se bo v četrtek ali petek še poglobil.

Poletna vročina se predvidoma ne bo več vrnila, vsaj ne v takšni meri, kot smo je bili deležni v minulih dneh. Termometri se bodo na Primorskem pod 30 stopinj Celzija čez dan prvič spustili med ponedeljkom in torkom, še občutneje med četrtkom in petkom ter še dodatno za vikend. Ob koncu celotne spremembe bodo temperature do okrog 15 stopinj Celzija nižje od zdajšnjih, še piše primorski.eu.

Nedelja bo sicer še vedno vroča, vreme bo sončno. V zaledju Primorja ni povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Najvišje temperature bodo okoli 30 stopinj Celzija, na Goriškem do 33, poroča Agencija RS za okolje (Arso). Sredi dneva in popoldne bo zapihal šibak maestral.

V ponedeljek bo sprva še deloma sončno, popoldne pa bodo vse pogostejše plohe in nevihte, lahko tudi močnejše. Padavine se bodo do večera okrepile in zajele vso Slovenijo. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju 21, najvišje dnevne od 21 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

V torek dopoldne bo dež večinoma ponehal. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Hladneje bo. Popoldne se bo od severa jasnilo. V sredo bo večinoma sončno, burja na Primorskem bo oslabela, piše na spletni strani Arsa.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija