VROČA KRI V PIRANU: Strasti se niso umirile niti po posredovanju policistov, pretepača naposled hospitalizirali

Kronika

Včeraj ob 14.36 so bili policisti Policijske uprave (PU) Koper obveščeni, da se v Piranu pretepajo tri osebe. Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo do spora med domačinoma, vendar sta s pretepanjem prenehala, še vedno pa sta kričala drug na drugega. Policisti so jima ukazali, naj prenehata s kršitvijo. Eden od njiju je ukaz upošteval, drugi pa ne. 40-letniku so odredili pridržanje, ker je še naprej žalil in grozil s pretepom. Umiril se ni niti v prostoru za pridržanje, zato so policisti poklicali zdravnika, ki mu je odredil hospitalizacijo, saj se je poskušal poškodovati. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 168 klicev. Obravnavali so enajst prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali eno tatvino in dva vloma, zaradi kršitev javnega reda je bilo sedem intervencij.

V Kopru je nekdo vlomil v klet, iz katere je odnesel novo motorno kosilnico znamke Iskra in jo prinesel do izhoda iz bloka. Pri tem ga je zalotil stanovalec in poklical policijo. 62-letnemu vlomilcu sledi kazenska ovadba.

Pri Hrvatinih je nekdo vlomil v zidan poljski objekt, iz katerega je ukradel nahrbtno kosilnico, motorno žago in druge vredne predmete. Škode je za 500 evrov.

V Lipici je nekdo iz avtomobila z nekoliko odprtim oknom ukradel torbico z bančnimi karticami, osebno izkaznico in mobilnim telefonom IPhone 11, vrednim 600 evrov. S pomočjo sledilne aplikacije so telefon našli odvržen ob cesti pri Lokvi.

Ob 20.20 so policisti na podlagi obvestila očividca na kraju izsledili 37-letnega moškega z okolice Pirana, ki je na Belvederju risal grafite po protihrupnem zidu. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob enih zjutraj so policisti v Izoli ustavili 32-letno Koprčanko z osebnim avtomobilom, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,75 mg/l. Zoper njo bo vložen obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 35 ilegalnih migrantov. V vasi Dolenje pri Jelšanah enega državljana Iraka, v Jablanici enega državljana Afganistana, v Podgorju dva državljana Afganistana, pri Zazidu 11 državljanov Afganistana, v Mali Bukovici pet državljanov Maroka, na Kozini 15 državljanov Afganistana in Pakistana (med obravnavanimi osebami so eno izločili kot "peš vodiča", policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil), poročajo iz PU Koper. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija