VROČA KRI V IZOLI IN PIVKI: Koprčana so hospitalizirali, Pivčan je šel v pridržanje

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so od petka do danes posredovali v 103 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 436 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli eno vozilo. Konec tedna je na območju PU Koper prišlo tudi do prometne nesreče s smrtnim izidom. S področja kriminalitete so policisti obravnavali dva vloma in tri tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so posredovali devetkrat in obravnavali še pet požarov. V soboto zvečer so v Izoli policisti odredili pridržanje 37-letnemu Koprčanu, ki je bil agresiven do mimoidočih. Poklican je bil zdravnik, ki je odredil hospitalizacijo.

Fotografije so simbolične. 

V Pivki pa je včeraj ponoči razgrajal vinjen moški. Policisti so mu odredili pridržanje. Ker je med postopkom postal slaboten, so poklicali zdravnika. Odpeljan je bil v izolsko bolnišnico. Zaradi kršitev mu bo izdan plačilni nalog. Ker so bili doma tudi otroci, bo podano še poročilo na Center za socialno delo.

Na območju PU Koper so policisti v petek popoldan obravnavali dva državljana Alžirije, ki sta nedovoljeno prestopila državno mejo s Hrvaško. Oba so obravnavali policisti PP Ilirska Bistrica in sta bila že vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

V petek ob 21.20 so pri Hrvatinih policisti ustavili 37-letnega Izolana, ki je napihal 0,32 mg/l, poleg tega je bil pozitiven na mamila, odrejen mu je bil strokovni pregled. Kršil je tudi odlok o prepovedi gibanja v drugo občino. Pol ure zatem pa so v Dragonji ustavili še 39-letnega Koprčana, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,61 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V Izoli je nekdo v soboto ukradel skuter znamke Piaggio, tip ZIP 25, kovinsko sive barve, vreden 750 evrov.

Še istega večera ob 22. uri so dobili policisti obvestilo, da se na Tržaški v Postojni družijo in kričijo. Policisti so identificirali pet mladih oseb, ki so se družili. Podan je predlog drugemu prekrškovnemu organu.

V Izoli so v soboto ob 22. uri ustavili 34-letnega Koprčana, ki nima vozniškega dovoljenja, pri sebi pa je imel tudi manjšo količino bele prašnate snovi in zeleno-rjave posušene rastlinske delce. Policisti so posumili, da gre za prepovedano drogo. Zasegli so mu osebni avto, sledi obdolžilni predlog in hitri postopek.

Ob 1.42 je prišlo do prometne nesreče pred predorom Markovec, iz smeri Izole, v kateri je bil samoudeležen 28-letni Koprčan. Opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,58 mg/l, prav tako je bil opravljen hitri test za droge, ki je bil pozitiven (kanabis). Z rezultatoma se ni strinjal, zato je bil odpeljan na strokovni pregled. Sledi ukrep glede na rezultat.

V Luciji je nekdo vlomil v lokal. Ukradel je drobiž in steklenico alkoholne pijače.

Sinoči ob 20.20 so imeli policisti na počivališču Ravne v postopku 31-letnega voznika osebnega avtomobila iz Ljubljane. Ugotovili so, da je izvršil odvzem vozila v Velikih Laščah. Ključi so bili v kontaktni ključavnici, parkirano pa je bilo ob stanovanjski hiši. Lastnik je vozilo že prevzel. Ljubljančanu sledi kazenska ovadba in predlog Zdravstvenemu inšpektoratu (ZIRS) zaradi kršitve prepovedi gibanja v drugo občino.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija