VRNITEV ODPISANEGA? Erjavec poslancem predstavil svoj program za ponovno vodenje DeSUS

Slovenija

Dolgoletni predsednik DeSUS Karl Erjavec, ki je po odstopu Aleksandre Pivec z vrha stranke dal soglasje k ponovni kandidaturi za vodenje DeSUS, je danes svoj program predstavil poslanski skupini. Nekateri poslanci niso skrivali želje po njegovi vrnitvi. Erjavec je po srečanju izrazil zadovoljstvo s pogovorom in ga ocenil za konstruktivnega.

Erjavec je v izjavi za medije v DZ pojasnil, da pri poslancih čuti podporo, česar je vesel. "Mislim, da je to zelo pomembno za nadaljnje delo v stranki. Predsednik stranke brez prave podpore poslanske skupine in organov stranke zelo težko dobro funkcionira," je dejal.

Izrazil je pričakovanje, da bo na kongresu prejel ustrezno podporo. "Potem bomo pa na organih stranke sprejeli nadaljnje odločitve glede prihodnjega dela stranke DeSUS," je še dejal.

Na novinarska vprašanja Erjavec danes ni želel odgovarjati, saj je, kot je dejal, za zdaj "samo kandidat in še vedno zunaj politike in zunaj javnega življenja". Kongres pa bo po njegovih besedah odločil, ali pride nazaj.

Erjavca je Pivčeva odnesla z vrha stranke na januarskem kongresu. A njen mandat ni trajal dolgo. Po številnih očitkih v javnosti glede plačil gostovanj po Sloveniji se je morala posloviti tako z mesta predsednice stranke kot ministrice za kmetijstvo. Pivčeva je sprva napovedala ponovno kandidaturo za predsednico na volilnem kongresu, ki bo predvidoma novembra, a je pozneje stranko zapustila.

Erjavec je sicer po januarskem porazu proti Pivčevi sporočil, da se umika iz javnega življenja, zato je marsikoga presenetila njegova odločitev, da se bo poskušal ponovno zavihteti v vrh stranke. Doslej se v zvezi s ponovno kandidaturo za predsednika DeSUS ni oglašal.

Poleg Erjavca se za mesto predsednika poteguje tudi Srečko Felix Krope, ki se je s poslansko skupino DeSUS sestal v četrtek. Prav sodelovanje poslanske skupine in vodstva stranke zaznava kot eno pomembnejših težav DeSUS, izboljšanje tega pa postavlja med prioritetne naloge.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  24 .10. 2020 ob  10: 15
highlander karlo in grobar javnega zdravstva tomaš
Tiramola  |  23 .10. 2020 ob  19: 59
Dva invalidna politika, ki peljeta desus v propad.
Starostniki ne nasedajte njegovim obljubam.
Zaradi njiju se ne zida domove in penzije bodo še nižje.
Ničeta.
Lp