VRNILA SE JE UGODNOST ZA STARŠE: V teh primerih bo vrtec brezplačen

Slovenija

Od danes dalje bo za drugega otroka, ki je v vrtcu hkrati s starejšim sorojencem, vrtec brezplačen. Prav tako bo vrtec brezplačen za družine z več otroki. To prinaša novela zakona o vrtcih, ki so jo poslanci s 75 glasovi za in nobenim proti sprejeli januarja.

Po novem tako velja, da je vrtec za drugega otroka, ki je v vrtcu hkrati s starejšim sorojencem, brezplačen. Na novo se pravica do brezplačnega vrtca širi na družine s tremi ali več otroki, tako da je tretji in vsak nadaljnji otrok upravičen do brezplačnega vrtca ne glede na to, ali je še kateri otrok v vrtcu ali ne, je v predstavitvi novele pojasnila ministrica za izobraževanje Simona Kustec.

Poslanci so novelo zakona o vrtcih sprejeli januarja letos in z njo vrnili ugodnost za starše, ki je v Sloveniji že veljala, a jo je leta 2012 vlada zaradi varčevalnih ukrepov ukinila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Nisemlevi |  01 .09. 2021 ob  09: 25
Novica bi morala nositi naslov: "Kosovski in albanski otroci odslej zastonj v vrtec",ena od redkih slabih odločb sedanje vlade. Saj se ve, kateri priseljenci so tu samo zaradi poselitve Slovenije. Slovenci pa vse to plačamo.