VRHUNSKA MASTER CHEFA OKUŠATA IZOLO: Ponuja se odlična priložnost za nova znanja in razvajanje brbončic

Slovenija

Turistično združenje Izola  organizira poslovno srečanje, kjer bosta prisotne navdihovala sodnika oddaje MasterChef. Vsem znani kuharski zvezdi, Luka Jezeršek in Bine Volčič, bosta nedvomno velika motivacija pred pričetkom glavne poletne sezone, njune izkušnje pa bodo neprecenljive tudi za snovanje planov za naprej. 

Dogodek Vrhunska master chefa okušata Izolo bo potekal 26. maja 2021, v prostorih nekdanjega Casinoja na Belvederju med 16.00 in 19.00 uro, namenjen pa je zaposlenim v turističnemu gospodarstvu in vsem, ki so neločljivo povezani s panogo.

Luka Jezeršek, kateremu je bil poklic kuharskega mojstra položen v zibelko, bo predstavil družinsko podjetje s 35 – letno tradicijo in izkušnje s področja organiziranja pogostitev. Kmalu po opravljenem mojstrskem poklicu je resno pričel z delom v domačem podjetju, najprej kot kuhar v cateringu in nato kot vodja Dvora Jezeršek. Tri leta kasneje je postal vodja kuhinje na nivoju podjetja. Ker mu dobra hrana in postrežba nista samoumevni, stalno skrbi za razvoj novih konceptov, z veseljem pa svoja  znanja na Akademiji Jezeršek predaja tudi naprej.

Bine Volčič bo spregovoril o inovativni avtorski kuhinji ter izpostavil pomembnost trajnostnega načela "zero waste cuisine".  Temu sledi v svoji restavraciji Monstera, ki jo je v Ljubljani odprl 5 let nazaj. Njegovo kuhinjo lahko opišemo kot "fusioncuisine", ki pa jo v zadnjih letih zaznamujejo vplivi skandinavske kulinarike, usmerjanja v lokalno tradicijo in nabiralništva divjih užitnih rastlin.

Ob koncu bosta gosta razpravljala o trenutni krizi kot priložnosti za spremembe. Srečanje se bo zaključilo tako kot se za dogodek z master chefi spodobi – z degustacijo. Pod budnim okusom brbončic kuharskih zvezd, bodo svoje kreacije predstavili izolski gostinci.

Za udeležbo na srečanju je obvezna predhodna prijava.

Artu |  20 .05. 2021 ob  17: 23
Škoda, lahko bi povabili lokalne gostince :)