VRHUNSKA KUHINJA Z ROKO V ROKI Z ODLIČNIMI VINI: Klet Vinakoper so obiskali eminentni kuharji (FOTO)

Koper

Pred dnevi so klet Vinakoper obiskali vrhunski kuharji združenja JRE Slovenija. Sodelovanje z lokalnim okoljem, spodbujanje partnerstev in vzajemna promocija, predvsem pa združevanje vrhunske kulinarike z odličnimi vini, so poglavitni razlogi za nedavni obisk predstavnikov omenjenega združenja.

Združenje JRE (Jeunes Restaurateurs), ki se je rodilo v Franciji že leta 1974, združuje 330 restavracij in 160 hotelov iz 15 držav, več kot zgovoren je podatek, da imajo skupno 165 Michelinovih zvezdic. V Sloveniji je združenje zaživelo leta 2007. Pod njegovim okriljem deluje 13 eminentnih restavracij, lastnikov in kuharskih šefov, kot so denimo Ana Roš, Tomaž Kavčič, Uroš Štefelin in druga prepoznavna imena iz sveta kulinarike.

Poleg poudarka na vrhunski kuhinji in kakovosti je poslanstvo združenja tudi vzpostavitev mreže dobaviteljev in partnerjev, katere družita kakovost in odnos do tradicije ter trajnosti. Prav slednje je izbrano kulinarično družbo v začetku tedna pripeljalo do obiska koprske kleti. Tudi v podjetju Vinakoper namreč stavijo na kakovost in ohranjanje tradicije, ob tem pa se  zelo dobro zavedajo pomena tesnega sodelovanja z najboljšimi gostinci v regiji. Rdeča nit druženja med najstarejšo kletjo v slovenski Istri in priznanimi gostinci je bila tako nadgradnja izvrstne kulinarike z vrhunskimi vini, ki prihajajo z najbolj sončnih vinogradniških leg v Sloveniji.

Zbranim chefom so tako predstavili najnovejšo ekskluzivno linijo penečih vin Capris Marine, ki je namenjena izključno izbranim restavracijam. Penini Capris Marine sec in Capris Marine brut, ki dokazujeta raznolikost slovenskega vinorodnega okoliša, z unikatnim videzom etikete pa pričajo o vrhunskosti izdelka, sta s svojo prijetno, sveže sadno pahljačo vonjev, zapeljala tudi vrhunske chefe. Ti so bili navdušeni tudi nad ostalo vinsko ponudbo, ki so jim jo ponudili v koprski kleti, zato lahko pričakujemo, da se bodo koprska vina v prihodnje še tesneje zlila z izbranimi jedmi in tako pripomogla k nadaljnji promociji Slovenije kot kulinarične destinacije.

 

Deli novico: