VRHOVNO SODIŠČE PRIKIMALO POPOVIČU: Zavrnjena lista vrnjena v ponovno odločanje, kje bo kandidiral on?

Koper

Poročali smo že, da je volilna komisija v volilni enoti Ljubljana - Center zavrnila Listo Borisa Popoviča. Po njihovih navedbah zato, ker je bila kandidatna lista vložena s premajhnim številom podpisov volivcev, ki imajo v tej enoti prijavljeno stalno prebivališče. Pridobili smo tudi Popovičev odziv.

Kot nam je pojasnil nosilec liste, Boris Popovič, si je "komisija napačno razlagala naše notranje akte stranke, zato nas je zavrnila". Po prejemu odločbe so se pritožili na vrhovno sodišče, ki je njihovi pritožbi že ugodilo in kandidatno listo vrnilo v ponovno odločanje. Dodal je še, da so v omenjeni volilni enoti kandidatne liste vložili z zadostnim številom podpisov volivcev, ki imajo tam stalno prebivališče.

Boris Popovič bo sicer na parlamentarnih volitvah kandidiral v dveh okrajih, in sicer Koper 1 in Koper 2, vseh ostalih kandidatov, ki bodo kandidirali na območju Slovenske Istre pa nam v tem momentu ni želel razkriti, saj predstavitev liste in programa načrtujejo že v sredo.

Nam pa je pojasnil, katere so ključne točke njihovega programa. Popovič izpostavlja, da bodo "najprej prodali vodni top in spet uveljavili demokracijo v državi". Napoveduje tudi digitalizacijo države: "S tem bomo končno prišli do e-volitev in posledično se jih bo udeležilo več državljanov in državljank, še posebej mladih, pa tudi marsikateri tisti, ki je popolnoma razočaran nad politiko in politiki. Tako bomo v naslednjih volitvah prišli do pravih rezultatov," je dejal.

Kot navaja Popovič, si želi države, ki bo konkurenčna drugim, zato s programom načrtujejo tudi spremembo davčne politike: "Znižali bomo DDV. Bogata Nemčija ima 19-odstotni DDV, Luksemburg 17-odstotni, pri nas pa znaša 22 odstotkov, kar je nedopustno."

Prizadevali si bodo tudi za enoten davek v turizmu in gostinstvu, davek za hrano in ostale živilske artikle pa želijo znižati na 8 odstotkov. "Tako bomo pomagali ljudem, da bo hrana nekoliko cenejša. Vse skupaj bodo novosti v tem smislu, da bomo državljani in državljanke Slovenije brez problema plačevali davke in da do izogibov plačevanju davkov več ne bo prišlo. Mi si želimo, da bi vsi naši poslovneži in uspešni športniki z veseljem plačevali davke pri nas, da bi državljani plačevali čim manj odstotkov davkov in da se v državno blagajno nateče čim več denarja. Enostavno več ne bo treba goljufati, ljudje bodo lahko prikazali, koliko so zaslužili in si tudi kaj privoščili," pojasnjuje Popovič.

"Velika novost bo tudi kar se tiče stanovanj. Stanovanjska politika bo popolnoma spremenjena. Zdaj imamo shemo socialnih neprofitnih najemniških stanovanj, mi pa bi radi stvari obrnili in neprofitna stanovanja tudi prodajali, in sicer po neprofitni ceni. To pomeni, da bi država gradila stanovanja brez zaslužka, toliko, kolikor jo to dejansko stane, nato pa bi stanovanja prodala predvsem mladim," opisuje.

Popovič se ideološko ne želi opredeljevati na levo ali na desno stran: "Mi smo čista sredina, nimamo nobene ideološke pripadnosti. Tudi, če jo ima kdo od nas, nas to ne moti in se s tem ne bomo obremenjevali, ker je to že davno passé in je čas, da te delitve presežemo."

"Mi nagovarjamo mlade in vse tiste, ki niso levi ali desni politični verniki," je še zaključil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  29 .03. 2022 ob  09: 07
24
haha, palme bi tudi lahko prodali....stanovanja bi po novi shemi lahko zgradil v 16 letih vladanja, ma je rajši delal potiskan beton, fontano, lučke.....in si prisvajal parcele zase in za svojo tovarišijo....ne hvala!!!!
cazzimperio  |  28 .03. 2022 ob  22: 43
30
Z zbiranjem podpisom mu je pomagal ljubljanski zoki.
Lahko kandidira tudi v buži nel cul.
frikofrkic |  28 .03. 2022 ob  21: 39
37
Demokracija, digitalizacija, plačevanje davkov... Popo zagovarja vse tiste stvari, ki jih ni nikoli razumel. Nižje kot tako mu bo res težko šlo.
Ištrijan |  28 .03. 2022 ob  21: 13
30
Popo bi rad imel svoje vernike. Upam, da je tudi to ze zdavnaj passe!