VRGEL UKRAJINCE IZ LOKALA NA PLAŽI IN DOŽIVEL POGROM: Bi ga morali kaznovati? (VIDEO)

Svet

Pred nekaj dnevi se je na družbenih omrežjih razširil videoposnetek incidenta v enem od gostinskih lokalov v Petrovcu v Črni gori. Na posnetku se vidi, kako uslužbenec lokala na plaži "meč ven" Ukrajince. Nekateri med njimi so ogrnjeni v ukrajinske zastave. "Aut, bre!" vpije uslužbenec. Posnetek je močno vznemiril javnost, Mestna iniciativa 21. maj pa je pozvala policijo naj se nujno odzove ter kaznuje vznemirjanje Ukrajincev.

"Incident najostreje obsojamo in izražamo solidarnost z državljani Ukrajine, kjerkoli že so," so zapisali v iniciativi. Odzval pa se je tudi uslužbenec lokala z videoposnetka Slavoljub Ćeranić in pojasnil, kaj se je zgodilo: "Obžalujem incident z Ukrajinci, storil sem vse, da do tega ne bi prišlo. Problem niso nobene zastave, ampak provokacije in brezobzirnost. Izpadlo je, kot da sem hujši od njih, kar se vidi na videoposnetku, ki je selektiven".

Zaradi posnetka, ki so ga predvajali celo na ruskih in ukrajinskih televizijah, je lokalu na črnogorski plaži padla priljubljenost na spletu, začeli so dobivati slabe ocene. Vendar Ćeranić zatrjuje, da ni bilo vse tako, kot je videti:

"Ukrajinci, Rusi, Američani, Angleži, Francozi, Arabci, Kitajci … vsi so pri nas dobrodošli, dokler se vedejo dostojno in ne vznemirjajo drugih gostov. Tako, kot sem ukrepal proti Ukrajincem bi zagotovo proti vsakomur, ki bi vznemirjal ljudi okrog sebe. V lokalu delam 13 let in tokrat je bilo prvič, da sem se vključil v takšen incident".

Po navedbah Ćeranića so se težave z Ukrajinci pričele že dva dni prej kot je nastal sporen videoposnetek: "Prišli so na plažo, poležavali na ležalnikih, se kopali, jedli, pili, uživali. Oba dneva so se obnašali nedostojno. Škropili so otroke, ki so se tukaj kopali s starši, poskušali so pritegniti pozornost. Prosili smo jih, naj bodo malo manj glasni, ker smo od drugih gostov, ki so na dopustu, dobili pritožbe. Povedal sem jim, da je za vse dovolj prostora in naj ne zganjajo hrupa, ker obstajajo pravila obnašanja na plaži, ki je zasebna".

A namesto, da bi Ukrajinci upoštevali opozorilo osebja lokala, so odšli na policijsko postajo preverit, ali je plaža res zasebna. Čeprav so dobili potrditev, da je, niso prenehali s svojim početjem. "Tretji dan so spet prišli, legli na ležalnike in rekli, da želijo biti naši gosti. Mislil sem, da bo se v redu. Imamo goste iz Srbije, različnih delov Evrope, tudi iz Rusije. Tistega dne je bilo pri nas tudi nekaj družin iz Ukrajine, ki jih je obnašanje sonarodnjakov motilo. V nekem trenutku so na radijski postaji zavrteli pesem Rasputin. Takrat so izvlekli ukrajinske zastave in torbe in pričeli mahati z njimi," opisuje Ćeranić.

Odzval se je eden od ruskih gostov, ki je ukrajinski družini rekel naj umaknejo svoje zastave, sicer bo še on izvlekel rusko. Do Ukrajincev je prišel eden od uslužbencev lokala, ki jim je rekel, da to ni prostor za takšne stvari, vendar se niso ozirali na njegove besede.

"Nato sem pristopil še jaz in rekel, da smo odprti za vse, da nam je vseeno, kdo je od kod prišel, kakšne rase je, narodnosti, vere, da so vsi dobrodošli, samo, da je mir. Nič. Prišel je naš poslovodja in jih prosil naj umaknejo zastave, naj ne provocirajo, ker se ljudje pritožujejo. Ponudil jim je, da jim vrne ves denar, ki so ga pri nas potrošili. Potem pa so nam začeli groziti, da nam bodo pokvarili dobre ocene na spletu," razlaga Ćeranić. Ukrajinci naj bi nato vprašali, ali se lahko še enkrat okopajo v morju.

"Rekel sem jim, da ni problema. Čez eno uro pa so spet prišli ogrnjeni v ukrajinske zastave. Eden od njih se je približal mojemu obrazu, pričel je vpiti in kar je izgovoril ni bilo dostojno. Tekoče govorim rusko in sem ga vse razumel. Po treh dneh je prestopil moj prag tolerance, zato sem jih vrgel ven. Videoposnetek je prišel na družbena omrežja, priljubljenost nam je padla in čez noč sem postal osovražen lik z nadimkom 'aut, bre'," dodaja.

Kot je še povedal, se na posnetku ne vidi moškega, ki rine v njegov obraz, niti ženske iz iste skupine, ki iz neznanega razloga udarja drugo gostjo. Policijo so poklicali tako zaposleni iz lokala kot Ukrajinci in ko so prišli na kraj so vzeli izjave vseh vpletenih, to pa je bilo tudi vse, saj nihče od njih ni želel sprožati nadaljnjih postopkov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  09 .08. 2022 ob  03: 37
Mu posljemo naso mladino na skuterjih?
:-)
manemebasat |  08 .08. 2022 ob  18: 58
23
Bravo!!!
va cagar |  08 .08. 2022 ob  13: 36
23
@čipollino
preberi članek pa boš mogoče razumel da niso bili španci
čipollino |  08 .08. 2022 ob  13: 22
-25
@va_cagar in kaj ima vojaška dolžnost veze pri celotni zgodbi? Kako veš, da so ljudje iz posnetka ukrajinski državljani in ne, na primer, španski?
va cagar |  08 .08. 2022 ob  13: 11
40
@čipollino
praviš običajni turisti; kolko vem ukrajinski moški ki so sposobni branit domovino ne smejo iz države. s temi na posnetku na prvi pogled ni nič narobe...
Spaho |  08 .08. 2022 ob  13: 08
32
samo v poduk...nekdo je stričku Vladimirju dejal, zakaj oni ne začnejo s tako medijsko kampanijo proti ukrajini kot jo vodi zahod proti njim...odgovor je preprost: ukrajinci ki so zbežali na zahod bodo naredili dovolj reklame(beri pi..arij)...nam to ni potrebno početi. poglejte posnetek taksista iz dunaja...slika pove več kot 1000 besed....europa bo pa sama spoznala kaj si je naredila s t.i begunci :D
hribi |  08 .08. 2022 ob  13: 02
58
Če se igrajo vojne naj grejo v Ukrajino se kurčit. Kamor koli pridejo še preseravajo in mislijo da so pravila taka, kot se jih sami zmislijo. S tem narodom je nekaj grozno narobe, niso oni za EU.
čipollino |  08 .08. 2022 ob  12: 57
-21
@KošaMona, na podlagi komentarjev, ki jih objavljaš na Regionalu, je razbrati, da imaš neke močne težave sam s seboj in svetom na splošno. A mi lahko, prosim, pokažeš kje se v celotni zgodbi omenjajo kaki migranti? Tu se gre za čisto običajne turiste, ki so bili, kolikor je razumeti iz članka, pač "glasni" na več neprimernih načinov, kar je izzvalo določene posledice. To bi lahko bili kdorkoli...Nemci, Italijani, Angleži ali pa Slovenci. Ampak ja, očitno tudi takšna enostavna literatura, kot je ta članek, ni ravno za vsakega.
SkateBordKite |  08 .08. 2022 ob  12: 19
83
Ma sterat to vse nazaj!!! Sploh niso migranti, migranti nimajo za BMW X6M, Mercedes CL, pa razni SUV ala Mazda itd. To je dalec od migrantov. To je vse samo politika in to zelo umazana!