VREME ZA KONEC TEDNA: Deloma sončno, oblačnost bo začela naraščati

Slovenija

Ponoči se bo od severa zmerno pooblačilo, po nekaterih nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju do 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo deloma sončno, na severu in vzhodu bo občasno tudi pretežno oblačno. Del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 19 stopinj Celzija.

Obeti

V soboto bo pretežno jasno, popoldne se bo razjasnilo tudi na severovzhodu. V nedeljo bo večinoma sončno, proti večeru pa bo zlasti na Primorskem oblačnost začela naraščati. Oba dneva bo zjutraj in dopoldne marsikje po nižinah megla ali pa nizka oblačnost.

Vremenska slika

Oslabljena vremenska fronta preko Alp potuje proti vzhodu. Od jugozahoda pa se proti Alpam širi območje visokega zračnega tlaka. S šibkimi zahodnimi vetrovi nad naše kraje doteka bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Ponoči se bo zlasti v krajih severno in vzhodno od nas pooblačilo, po nekaterih nižinah bo nastala megla. V petek bo deloma sončno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. V krajih severno in vzhodno od nas bo prevladovalo bolj oblačno vreme, pade lahko tudi kakšna kaplja dežja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija