DOPOLDAN ŠE NEKAJ SONCA, NATO POOBLAČITEV: Napovedane plohe in nevihte

Slovenija

Del dopoldneva bo še deloma jasno, kasneje pa se bo od severovzhoda počasi pooblačilo. Padavine, sprva tudi plohe in nevihte, bodo popoldne zajele notranjost Slovenije, zvečer pa tudi Primorsko in se ponekod zavlekle v noč. Možne so tudi močnejše nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 26, na Primorskem okoli 29 stopinj Celzija. V torek bo pretežno oblačno. Občasno bo še nekaj dežja, na Primorskem tudi kakšna nevihta. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju 19, najvišje dnevne od 19 do 24, na Primorskem okoli 27 stopinj Celzija.

Obeti: V sredo in v četrtek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Razmeroma sveže bo, na Primorskem bo pihala burja.

Vremenska slika: Hladna fronta bo od severa vse bolj vplivala na vreme v Sloveniji. K nam bo od severovzhoda dotekal nekoliko hladnejši in dokaj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo ob Jadranu večji del dneva dokaj sončno. Drugod bo dopoldne deloma jasno, popoldne pa pretežno oblačno s padavinami, sprva tudi nevihtami. Zvečer bodo nevihte zajele tudi severni Jadran. V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Tu in tam bo še nekaj padavin, ob Jadranu tudi neviht.

Biovreme: V ponedeljek bo vremenski vpliv obremenilen, z vremenom povezane težave bodo pogoste, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija