Vrača se Rumena noč

Koper

V Koper se vrača tako imenovana noč vseh primorskih noči, Rumena noč. Organizatorji na valovih tradicije obljubljajo bogat glasbeni program za vse generacije, ki bo potekal vzdolž celotne koprske promenade.

V petek, 25. julija, bodo na Ukmarjevem trgu nastopili Captain's Gang, Parni valjak tribute Band in Kingston, v Taverni Secret Disco, na Trgu pri kapitaniji Ne me jugat, Carpacciovem trgu Yan Baray s skupino in Moj hišni band ter v Circulu duo Rock the Pop.

Sobota, 26. julija, bo na Ukmarjevem trgu postregla s skupinami Platana, Marineros in Tinkara Kovač z bendom, v Taverni bodo nastopili Young Vibes Obala in Trubači, na Trgu pri kapitaniji Robert Vatovec Big Band in Roxie, na Carpacciu Semi pro, The Concept Nirvana Tribute in Sixtynine, v Circulu pa Rudi Bučar z Istrabendom.

Zadnji dan, v nedeljo, 27. julija, bo gost večera na Ukmarjevem trgu Tomaž Klepač, nastopili pa bodo Werner in Ornage Juice Band, na Trgu pri kapitaniji pa Trio Teci, Teci.

Organizatorji poleg glasbene, napovedujejo tudi bogato gastronomsko ponudbo, višek tridnevne prireditve pa bo kakopak veličasten ognjemet, ki ga bo nad koprskim zalivom moč opazovati v noči iz sobote na nedeljo.

O varnosti med prireditvijo so spregovorili na seji akcijske skupine za javni red in mir, ki deluje v okviru koprskega Varnostnega sosveta. Člani skupine sicer na sami prireditvi ne pričakujejo večjih težav, saj se bo prireditev odvijala na območju Pristaniške ulice do Ukmarjevega trga. Zaradi ognjemeta bo zaprt del Semedelske ceste, glavni dostop za pešce pa bo zagotovljen vzdolž Piranske ceste, parkirati pa bo mogoče na parkiriščih trgovskih centrov.

Deli novico:

Stric Franc |  04 .08. 2016 ob  13: 05
Ce se kaj dogaja ni ok, ko se ne spet ni.... Pjani mladi stari mularija se pa pusodi cudno obnasajo. Kaj ima Pop pri tem kako naj vgravira v vsakega butlja nekaj da bo pod kontrolo..... Pa da se bo ko clovek prisebi nekako normalno obnasal stari doma naj mulce v red spravijo stari pa naj se zamislijo saj prav cas.... Kjer je sara je zmerom svinjarija in kazin. Je pa tud dogajanje in zabava kasksna tezka glava drug dan se zna pojavit....
bimbo |  17 .07. 2014 ob  13: 40
razlika je če imaš KULTURNE prireditve, ki so razporejene čez celo poletje ( lep primer je Lent v MB ), ali pa prireditve s pijančevanjem, scanjem za vsakim vogalom...
voda |  17 .07. 2014 ob  11: 23
MORDA SE ŠE SPOMINJATE BILO JE PRED TRIDESETIMI LETI ALI PA KAKŠNO LETO VEČ,KO JE KOPERSKI NOGOMETNI KLUB BIL TISTI, KI JE Z VELIKO TOMBOLO ZAČEL PRVI ORGANIZIRATI TAKO IMENOVANO RUMENO NOČ.
.
BOBO |  16 .07. 2014 ob  23: 59
Jaz , ki si tako pameten , povej mi , koliko sredstev nameni občina za prireditev. Da te slišim, in čemu so ta sredstva namenjena. Sploh pa ni nikjer omenjeno , od kod naj bo organizator . Dokler , ga je organiziral bivši tic , Koper , je bilo baje kup pritožb , kako naj se nebi delalo. Od tega je sedaj kar nekaj časa. Enako razmišljajo tudi v Portorožu . Vse je stvar organizacije , in od organizatorja je odvisno ali bo kaj pokasiral , lahko pa se tudi opeče. Sam se za takšno organizacijo te velikosti , nebi nikoli odločil. Če pa mislite , da je to nabiranje točk, se motite , ena napaka in imel bo 50 000 proti glasov.
eko ga na |  16 .07. 2014 ob  21: 29
pa so mi brisali komentar. Hvala!
@satir |  16 .07. 2014 ob  13: 07
bodi srečen , da smo vam mi z vasi posodili šagre , ker če ne bi že kvakali drugače ...... obstaja pa še ena možnost - , naprej od Črnega kala so poceni parcele pa na Kozini pada cena stanovanj ....... izvoli tam kjer spadaš !!!! in zapri uno okence za sabo na Črnem kalu .!!!!! šturlo
n001 |  16 .07. 2014 ob  08: 46
Občinske volitve!!! deci malvazije pa dva kalamara = 1 glas..
satir |  16 .07. 2014 ob  08: 37
preklete mestne šagre....ma kaj res ne zmoremo kaj več kot pijančevanje?
haha |  16 .07. 2014 ob  07: 10
Ma kaj so vre pronti čevapčiči?
Hir aj kam |  15 .07. 2014 ob  23: 01
Mega, Werner bo. To ne smem zamudit.
@Eva |  15 .07. 2014 ob  21: 39

noč vseh primorskih noči? Iz kje pa tebi to?
koprcan |  15 .07. 2014 ob  21: 35
BIL JE ZE CAS, DA SE VRNE RUMENA NOC, PROBLEM JE ZAKAJ JE TOLIKO LET NI BILO IN SELE SEDAJ PRED VOLITVAMI JO VRACAJO NAZAJ?!?!?
1