VRAČA SE PRISTANIŠKI DAN: Luka Koper bo danes odprla vrata za obiskovalce

Koper

Po premoru zaradi pandemije se danes vrača tradicionalni pristaniški dan, ko Luka Koper odpira svoja vrata za obiskovalce. Ob predhodnih spletnih prijavah bodo potekali brezplačni vodeni ogledi pristanišča, skozi cel dan pa bodo na potniškem terminalu potekale številne spremljevalne aktivnosti.

Obiskovalci, ki so si že predhodno rezervirali brezplačne vstopnice, si bodo koprsko pristanišče, ki letos praznuje 65-letnico, ogledali z avtobusom, kolesi ali s turistično ladjo. Poleg tega bodo na voljo tudi poseben ogled in predstavitev kontejnerskega terminala, ogled čolna in prostorov luške kapitanije ter ogled specialnega čolna pilotine in zanimivosti poklica pristaniškega pilota.

Pristaniški dan bodo sicer odprli člani Pihalnega orkestra Koper in mažoretke, v sklopu spremljevalnega programa pa v Luki pripravljajo oglede pristanišča z VR-očali, spretnostni poligon in likovno delavnico za otroke in izvedbo fizikalnih eksperimentov.

Poleg tega bodo predstavili orjaško gasilsko vozilo Luke Koper z dvižno roko in prebojno konico, aktivnosti službe za varovanje okolja in zdravja zaposlenih Luke Koper ter kontrolno sobe uprave za pomorstvo. Pripravljajo tudi predstave uličnega gledališča in za najmlajše ter mini radijski koncert ob rojstnem dnevu Radia Koper.

Pred odhodom si bodo lahko obiskovalci na foto stojnici naredili spominsko fotografijo za domov.

BONUS VIDEO: S kakšnimi izzivi se sooča Luka Koper?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija