VPOGLED V DELO KOPRSKIH POLICISTOV: Od posebnih prijemov do sobe za pridržanje (FOTO, VIDEO)

Koper

V policijskih vrstah se zadnja leta soočajo s pomanjkanjem kadra, zato želijo poklic predstaviti širši javnosti, predvsem mladim. Kot poudarjajo na koprski policijski upravi so v zadnjih letih izboljšali delovne pogoje, dohodek in način izobraževanja. Včeraj so se predstavili na Srednji tehniški šoli v Kopru, kjer je bilo zanimanje med dijaki veliko. V petek se bodo predstavili v Sežani, v začetku prihodnjega meseca pa posebej obsežen dan odprtih vrat pripravljajo na PP Piran.

Letos so imeli koprski policisti predavanja na skoraj vseh srednjih šolah na območju koprske policijske uprave. Včeraj so pred polno predavalnico na Srednji tehniški šoli v Kopru predstavili dijakom tudi opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu. Zdaj pripravljajo še dva dneva odprtih vrat.

Ker želijo delo približati domačinom, bodo v petek, 31. januarja, med 12. in 17. uro odprli vrata Policijske postaje (PP) Sežana. Predstavili bodo opremo za delo, vsem pa bodo na voljo tudi za informacije o možnostih zaposlovanja.

Obiskovalci bodo dobili informacije o šolanju na Višji policijski šoli in pogojih, ki jih morajo kandidati izpolnjevati, če se želijo pridružiti policijskim vrstam, tudi kot pomožni policisti. Domačinom bodo predstavili delo s policijskimi psi, delo prometne policije in delo z lokalno skupnostjo. Prikazali bodo tudi delo in opremo posebne policijske enote ter delo in vozilo policistov postaje za izravnalne ukrepe.

Mogoče si bo ogledati dežurno sobo, iz katere poteka usmerjanje in nadzor dela policistov na terenu, ter prostore za pridržanje. Kot poudarjajo na koprski policijski upravi, se bo mogoče s policisti pogovoriti v bolj sproščenem vzdušju.

Dan odprtih vrat bo potekal tudi na PP Piran in sicer, 5. februarja, med 11.0 in 17. uro, ko bo predstavitev policije še bolj obsežna.

Med drugim bodo predstavili najsodobnejšo tehniko za delo na terenu, različne poklice znotraj policije in nov 3D skener, ki ga uporabljajo pri obravnavi prometnih nesreč. Predstavili bodo delo z droni, v telovadnici pa bodo prikazali policijske postopke ter prijeme. Predstavila se bo posebna policijska enota ter predvsem pri najmlajših priljubljeni maskoti Pika in Leon.

Dogodka se bo udeležil tudi manjši sestav policijskega orkestra. V prostorih policijske postaje Piran bodo ob tej priložnosti odprli stalno razstavo o zgodovini pomorske policije in koprske policijske uprave. Za razlago bo na voljo Darinka Kolar Osvald, kustosinja Muzeja slovenske policije.

Policisti bodo v Piranu na voljo za vse informacije v zvezi z izobraževanjem na Višji policijski šoli, šolanjem za nadzornika državne meje in pogojih za priključitev v pomožno policijo ter zunanjimi razpisi za strokovna delovna mesta v policiji.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija