VOZNIKI NA KOPRSKEM PLAČALI KREPKO ČEZ 20.000 EVROV: Kaj pa razlogi?

Kronika

Na območju Policijske uprave (PU) Koper so med 8. in 14. marcem 2021 potekale aktivnosti v sklopu preventivne akcije Varnostni pas za večjo uporabo varnostnih pasov in ustreznih zadrževalnih sistemov med vožnjo. Ugotovili so 147 kršitev neuporabe varnostnega pasu in 73 kršitev uporabe mobilnega telefona med vožnjo.

Namen poostrenega nadzora je vplivati na povečanje uporabe varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok ter s tem zmanjšati posledice prometnih nesreč, pri nadzoru pa so ugotavljali tudi druge kršitve cestnoprometnih predpisov (npr. nepravilna uporaba naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo, prekoračitev najvišje dovoljene hitrosti vožnje, psihofizično stanje voznikov ...), so sporočili s PU Koper.

V okviru izvajanja teh aktivnosti so na območju PU Koper ugotovili 147 kršitev neuporabe varnostnega pasu in 73 kršitev uporabe mobilnega telefona med vožnjo.

Voznika ali potnika, ki ni pripet z varnostnim pasom ali med vožnjo uporablja telefon, se kaznuje z globo oz. denarno kaznijo v višini 120 evrov. To pomeni, da so tovrstni prekrškarji v času preventivne akcije plačali vsega skupaj 26.400 evrov kazni, 17.640 evrov za neuporabo varnostnega pasu in 8.760 evrov, ker so med vožnjo uporabljali mobilni telefon.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija