VON DER LEYNOVA PREKO TWITTERJA SPOROČILA NOVICO O CEPLJENJU: Začelo se bo 27. decembra v vseh državah EU

Svet

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je danes na Twitterju potrdila, da se bo v vseh državah članicah EU kampanja množičnega cepljenja proti covidu-19 začela 27. decembra.

Ursula von der Leyen
 
"To je trenutek Evrope. 27., 28. in 29. decembra se bo začelo cepljenje po celi Evropski uniji," je tvitnila.

"Skupaj varujemo naše državljane. Skupaj smo močnejši," je dodala.

V skladu z dogovorom z Evropsko komisijo se bo kampanja cepljenja začela po vseh državah članicah hkrati. Predvidoma v ponedeljek bo Evropska agencija za zdravila (Ema) odobrila cepivo ameriškega Pfizerja in nemškega BioNTecha za uporabo. Po ureditvi vseh dokumentacij in dostavi se bo tako tudi v državah Evropske unije začelo pričakovano cepljenje proti covidu-19.

Nemški minister za zdravje Jens Spahn je že pred uradno potrditvijo danes napovedal, da se bo Nemčija 27. decembra pridružila drugim državam članicam pri začetku cepljenja. Nemška kanclerka Angela Merkel pa je pozdravila cepivo, pri katerem je sodelovalo nemško podjetje. "Ko vidimo, koliko ljudi trenutno umira zaradi koronavirusa, potem vemo, kako zelo lahko reši življenja," je dodala.

Tudi avstrijski kancler Sebastian Kurz je danes potrdil, da se bo Avstrija 27. decembra pridružila začetku cepljenja, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. "Prej ko bomo začeli v EU cepiti, bolje bo," je tvitnil.

Začetka cepljenja pozdravljajo tudi v Italiji, kjer so iz ministrstva za zdravje so sporočili, da so pripravljeni na distribucijo 27. decembra, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija