VOLILNA KAMPANJA NA VRHUNCU: Popovič odgovarjal kar v živo na vprašanja volivcev, doživel neverjeten odziv (VIDEO)

Koper

Letošnja lokalna kampanja je več kot očitno prva, ko so internet in socialna omrežja, ki omogočajo dvosmerno komunikacijo z volivci, popolnoma odvzeli primat tradicionalnim medijem. Za direktno komunikacijo z volivci prek Facebook videa v živo se je včeraj odločil koprski župan Boris Popovič, ki se bo v nedeljo potegoval za svoj peti mandat na čelu koprske občine, in pri tem doživel neverjeten odziv.

Video, v katerem je Popovič kar dobro uro odgovarjal na vprašanja volivk in volivcev, si je do tega trenutka ogledalo že 14 tisoč uporabnikov socialnega omrežja Facebook, zbral je več kot 800 všečkov in bil deljen 87-krat. Uporabniki so županu postavljali vprašanja v komentarjih pod videom, kjer se je do tega trenutka nabralo že več kot 470 komentarjev. 

Ni veliko politikov, ki si upajo na tak način izkoristiti Facebook kot orodje, s katerim lahko stopijo v stik z ljudmi, saj se bojijo kritik. Boris Popovič je očitno ocenil, da bo lahko tudi s svojim včerajšnjim Facebook videom v živo, ki ga je naslovil "Z Borisom iskreno – live", razbil mit o svoji nedostopnosti. Odziv je bil očitno tako dober, da bo Popovič na svoji Facebook strani danes ponovno odgovarjal na vprašanja v živo, z začetkom ob 19.30.

Slabost Facebooka in ostalih socialnih omrežij pa je, da omogočajo tudi hitro širjenje lažnih novic, diskreditacij, žalitev na nacionalni in verski osnovi ter takih in drugačnih manipulacij. Kot lahko spremljamo na letošnjih volitvah, je marsikdo v agitiranju za svojega kandidata šel krepko čez rob sprejemljivega. Članek o najhujših primerih, ki smo jih zabeležili, bomo objavili jutri.  

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija