VOJNA NEKDANJIH ZAKONCEV JELINČIČ SE NADALJUJE: Za afero naj bi vedel že zelo dolgo

Slovenija

Septembra je v medijih odjeknila novica, da se prvak SNS in poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti po 16 letih zakona ločuje. Skoraj 30 let mlajša soproga Monika Zupanc Jelinčič naj bi mu 'ušla' s podjetnikom Rokom Mikličem. Za afero naj bi Jelinčič vedel že zelo dolgo. Bivša zakonca zdaj bijeta bitko za skrbništvo nad njunima hčerkama, težavno pa bo tudi deljenje premoženja.

Nekdanja zakonca Jelinčič (levo) in Rok Miklič (desno)

Prejšnji teden sta se nekdanja zakonca Jelinčič srečala na Centru za socialno delo, kjer bijeta bitko za polno skrbništvo nad njunima dvema hčerkama, Aleksijo Iris in Aleksandro Tiso. "Drži, da si oba želiva polno skrbništvo nad hčerkama. Za svoji hčerki želim najboljše, kar je mogoče, in menim, da sem to jaz. Seveda bosta imeli besedo tudi onidve," je politik povedal za Žurnal24. Po razpravi pa se je zavil v molk. "Odločili smo se, da zadeve zaenkrat ne komentiramo," je za naš portal dejal Jelinčič.

Poleg bitke za skrbništvo pa Zmago in Monika bijeta tudi bitko za premoženje. Od bivše soproge Jelinčič na sodišču zahteva vrnitev 650 tisoč evrov, ki ji jih je leta 2011 podaril za nakup 2200 kvadratnih metrov velikega zemljišča v Žusterni, kjer danes stoji razkošna vila. "Parcela je bila darilo, a sem potem jaz delal na tej hiši. Vse sem plačeval jaz, ona ni plačala ničesar in niti ficka ni vložila vanjo. Vložil sem zahtevo za vrnitev tega darila, saj se po zakonu darila velike vrednosti lahko vračajo. Narejena je bila darilna pogodba in gospa bo morala v skladu z zakonom to vrniti. Čisto vse sem jaz plačal," nam je septembra pojasnil Jelinčič.

Kot je še komentiral tedaj, "se je gospa odločila za mlajšega ljubimca, odšla in pozabila, da ima družino." Mlajši ljubimec naj bi bil podjetnik Rok Miklič. Kot je za Žurnal24 dejal poslanec, za novega partnerja bivše soproge ve že zelo dolgo: "To vem, da je on njen partner, nimam pa kaj komentirati. Pa ne od Monike ali iz medijev, vendar vem. Že zelo dolgo časa. Nekaj sem slutil, a sem ji zaradi varovanja družine in da bi se družina obdržala, bil pripravljen marsikaj pogledati skozi prste."

Kako se bo razpletala 'vojna' nekdanjih zakoncev Jelinčič, in kaj se bo zgodilo z vilo v Žusterni, bomo spremljali še naprej.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  22 .10. 2019 ob  12: 43
Lotus@ vidim da nehote posvecas veliko pozornosti temu clanku.
Ta primer je dober zgled kako otroci ki naj bi odrascali v ljubezni druzine,varnosti in dobrem vzoru za zivljenje,postanejo nehote orodnje za manipulacijo in se znajdejo v bitki za premozenje.
Koga imas rajsi ocija al mamico?
In tako se rodijo pri otrocih problematike ki jih nosijo celo zivljenhe
Istriano |  22 .10. 2019 ob  12: 16
Srbski pregovor pravi: "Kuču čuva kurac a ne pas". Jelinčič. ki se rad druži s Srbi bi ga moral poznati in bi imel manj težav. Če je žena zadovoljna s ponudbo, ki jo ima doma, ne bo iskala drugih. Zdaj pa je kar je in naj nas ti namišljeni plemiči pustijo že enkrat pri miru, da delamo in plačujemo davke, da se bo Zmago lahko še naprej mastil na naše stroške.
Lotus |  22 .10. 2019 ob  11: 45
Prav zaprav, naj se zmenijo kot hočejo za koji k...c bi se pol slovenije s tem ukvarjalo, njihov problem, ne prvi ne zadnji.
Lotus |  22 .10. 2019 ob  11: 45
Prav zaprav, naj se zmenijo kot hočejo za koji k...c bi se pol slovenije s tem ukvarjalo, njihov problem, ne prvi ne zadnji.
Lotus |  22 .10. 2019 ob  11: 45
Prav zaprav, naj se zmenijo kot hočejo za koji k...c bi se pol slovenije s tem ukvarjalo, njihov problem, ne prvi ne zadnji.
Lotus |  22 .10. 2019 ob  11: 45
Prav zaprav, naj se zmenijo kot hočejo za koji k...c bi se pol slovenije s tem ukvarjalo, njihov problem, ne prvi ne zadnji.
Lotus |  22 .10. 2019 ob  11: 42
To se ti je zgodilo ker si imel 30 let mlajšo in se bi prej ali slej pa tudi če si vedel za to že zdavnaj,čeprav imate denar taki, narave zajebat nemorete, noben ti ni kriv da ti mašina ne deluje več, narava pač, podari in zdaj vrnitev, hm,hm,podaril verjetno z razlogom...........razlag je veliko,mar ne?
Istriano |  22 .10. 2019 ob  08: 42
Če je pa za afero vedel že zelo dolgo, potem je pa prava šleva, ker pravi mož, ko izve, da je na glavi pognal rožiček ukrepa. Včasih so imeli plemiči pravico "spati" z vsako mladoporočenko pred njenim možem na njihovih fevdih, tako imenovani "ius primae noctis", zdaj zgleda da ti novodobni slovenski plemiči "posojajo" svojo ženo mlajšim . V fevdalni dobi ni smel kmetič plemiča niti nagovoriti na cesti ali taktniti, kaj šele plemičevo ženo. Če pa se je je dotaknil je pa lahko šla tudi glava.

Vprašanje za Toma. Koliko % poročenih parov pa ima predporočno pogodbo v Sloveniji? Se mi zdi, da si gledal preveč ameriških filmov. V informacijo, tudi v ZDA, kjer je predporočna pogodba skoraj pravilo med bogatimi, je še predsedniški par nima, tako da če se Melanija kdaj loči bo najbogatejša Slovenka vseh časov, oziroma praktično gledano je že. Uradno v Sloveniji milijarderjev v evrih ali US dolarjih tako nimamo.
Tom |  21 .10. 2019 ob  20: 11
Brez predporočne pogodbe in Monika Jelinčič z zelo dobrim odvetnikom, pomeni, da lahko Zmago Jelinčič ostane tudi brez hiše v Ljubljani.
Tiramola  |  21 .10. 2019 ob  14: 12
Tale Rok je pridobil... eno rabljeno, ne devico.
Jelinčič pa si s tako plačo najde vsaj eno od 60let,
da ne izpade kretenček.
Kukuruz |  21 .10. 2019 ob  12: 33
15
Ce bo zmagal plemeniti za polno skrbnistvo potem bo izsiljeval da se mu vrne celo bajto nazaj,v kolikor bo ona potem so sanse tolko manjse.Bi se reklo da poteka trenutno opasna bitka
Motoviltz |  21 .10. 2019 ob  10: 42
27
Ma kaj ti stari premožni deci res ne morejo skužit, da jih toliko mlajše ženske ne poročajo zaradi "lepote".
Narava zahteva svoje in tu ni kaj filozofirat.