Vojaki z dobrodelnim koncertom za lažje otroške korake

Slovenija

Orkester Slovenske vojske danes ob 20. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani prireja dobrodelni božično-novoletni koncert. Izkupiček bo namreč namenjen društvu Vesele nogice, kar bo omogočilo bolj kakovostno življenje otrokom s cerebralno paralizo. Koncerta se bosta udeležila predsednik republike Borut Pahor in obrambni minister Roman Jakič.

Dobrodelni koncert Vojaki za lažje otroške korake bo neposredno prenašala Radiotelevizija Slovenija, med neposrednim prenosom pa se bodo lahko gledalci s telefonskim darovanjem sredstev tudi aktivno vključili v dobrodelno akcijo, ki bo malim borcem s cerebralno paralizo in njihovim staršem olajšala težko pot do čim večje samostojnosti, so v sporočilu za javnost zapisali na obrambnem ministrstvu.

Oglaševali se bodo vojaki

V klicnem centru se bodo darovalcem oglašali pripadniki Slovenske vojske, ves čas pa je omogočena tudi pomoč s sporočili sms. Posameznik daruje en evro, če na številko 1919 pošlje besedo NOGICE, pet evrov pa, če pošlje besedo NOGICE5, so še zapisali na ministrstvu.

Orkester Slovenske vojske bo sicer poslušalce popeljal v zgodbe muzikalov Gershwina in Schönberga, očaral z otroško igrivostjo Appermonta ter razveselil z znanimi slovenskimi popevkami. Kot so sporočili z obrambnega ministrstva, bodo z orkestrom sodelovali tudi solisti, ki se uveljavljajo na svetovnih odrih in so dobitniki številnih mednarodnih nagrad. Med drugim bodo nastopili Jan Plestenjak, Nuška Drašček Rojko in Domen Križaj.

Zbrana sredstva za otroke s cerebralno paralizo

Zbrana sredstva bodo otrokom s cerebralno paralizo zagotovila nujne terapije v bližini doma, možnost strnjenih terapij večkrat na leto ter nakup pripomočkov, ki bodo pomagali pri razvoju otrok s cerebralno paralizo in premagovanju socialnih stisk njihovih družin.

Deli novico: