Vodušek na naroku krivde ni priznal

Slovenija

Novinar in lastnik Info TV Vladimir Vodušek, ki je obtožen domnevnega izsiljevanja nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja Gorazda Korošca in Vinka Stiplovška iz podjetja Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah, danes na predobravnavnem naroku na celjskem okrožnem sodišču ni priznal krivde. Dejal je namreč, da očitanega kaznivega dejanja ni storil.

Vodušek je na naroku zahteval izločitev vseh sodnikov celjskega okrajnega in okrožnega sodišča ter višjega sodišča v Celju ter delegacije pristojnosti sodišča. Prav tako je zahteval prestavitev sojenja v Ljubljano, ker sodnikom v Celju ne zaupa in po njegovi oceni bi bila prestavitev bolj ekonomična.

Pojasnil je, da se ne čuti krivega, ker ni šlo za izsiljevanje, ampak za maščevanje Korošca in Stiplovška ob podpori ene izmed odvetniških družb. Vodušek naj bi namreč pridobil neke dokumente, ker pa jih ni hotel novinarsko uporabiti, sta se Korošec in Stiplovšek odločila maščevati. Po Voduških navedbah se je vseskozi pogovarjal le o oglaševanju na njegovi televiziji.

O njegovih zahtevah bo odločal sodni senat, ki lahko ponovno razpiše predobravnavni narok, ali zadevo prepusti drugemu sodišču. Obtožnica zoper Voduška je bila vložena konec oktobra lani, kriminalisti pa so ga aretirali julija lani na Trojanah, v trenutku, ko naj bi prejemal denar.

Skupaj z velenjskim podjetnikom Stanislavom Gabercem, ki pa je krivdo že priznal, naj bi Vodušek oškodovancema grozil, da bo podrobnosti o njiju razkril v medijih, v zameno za molk pa naj bi zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v višini 160.000 evrov.

Gaberc, ki je krivdo priznal na oktobrskem predobravnavnem naroku, je pogojno obsojen na 14 mesecev zapora s preizkusno dobo treh let. Sodišče ga je oprostilo plačila sodnih stroškov, saj je brez službe in premoženja, kot invalid tretje kategorije pa prejema samo 200 evrov invalidnine.

Deli novico: