VODJA MARIBORSKIH KRIMINALISTOV POTRDIL, DA JE VOZIL PIJAN: Za odstop z delovnega mesta po njegovem ni razlogov

Slovenija

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda je za Radio Maribor potrdil navedbe medijev, da so ga policisti v petek oglobili zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Dogodek obžaluje in pravi, da ne beži pred odgovornostjo.

Fotografija je simbolična. 

Munda je po današnjem poročanju Radia Maribor povedal, da je prekršek storil izven delovnega časa. Postopek je bil po njegovih besedah izpeljan korektno, globo pa je že poravnal. Ob tem je zanikal poročanje medijev, da je pred policisti, ki so ga želeli ustaviti, sprva bežal. Za odstop z delovnega mesta po njegovem ni razlogov, saj ni funkcionar, ampak uslužbenec, je še poročal Radio Maribor.

Na Policijski upravi Maribor so potrdili, da so policisti Policijske postaje Rače v petek ob 1.56 na regionalni cesti v Spodnjih Hočah ustavili 50-letnega voznika osebnega vozila. Preizkus z elektronskim alkotestom je pokazal, da je imel v organizmu 0,51 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, zato so mu zaradi vožnje pod vplivom alkohola izrekli globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk. Imena kršitelja na Policijski upravi Maribor zaradi določil zakona o varstvu osebnih podatkov niso želeli razkriti, so pa potrdili, da je šlo za njihovega uslužbenca. Zoper omenjenega uslužbenca je direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek sprožil notranjevarnostni postopek. Ta še ni zaključen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija