VODJA KAVAČKEGA KLANA BESEN: Za glavo slovenskega ovaduha ponuja milijon evrov!

Kronika

Vodja črnogorskega Kavačkega klana Radoje Zvicer je besen. Želi glavo slovenskega ovaduha, zaradi katerega se mora pred policisti skrivati v tujini. Za njegov umor in posnetek obglavljenja je pripravljen plačati milijon evrov.

Slovenski ovaduh je nedavno policistom pomagal razbiti slovensko celico Kavačkega klana. Gre za nekdanjega člana klana, ki naj bi policiji velikodušno predal podrobne zapiske in posnetke komunikacije med člani in predstavil, kako je leta deloval klan. Leto dni je kot policijski ovaduh deloval v klanu, s tem pa v Sloveniji sprožil preiskovalno akcijo, ki je v sredini maja vodila v hišne preiskave pri 19 osumljencih, tudi na območju Kopra. V akciji so policisti zasegli približno 200.000 evrov in več kilogramov mamil. 11 oseb je bilo pridržanih, vodstvo slovenske celice klana pa je zbežalo.

Ovaduha naj bi Zvicerju in njegovim možem izdali ravno policisti, ki skrivaj sodelujejo s kriminalci. Zvicer naj bi imel po poročanju srbskih medijev plačane ljudi celo na visokih položajih v srbski policiji. Po pisanju portala kurir.rs so slovenskega ovaduha takoj po tem, ko je bilo njegovo ime razkrito, izpustili iz zapora in ga pod lažno identiteto nastanili v eni izmed držav zahodne Evrope. 24 ur na dan naj bi ga diskretno varovali agenti v civilu. Slovenski ovaduh je namreč dragocena priča, s katero bi lahko na sojenju "zašili" člane zloglasnega klana.

Radoje Zvicer

Zvicer ponuja milijon evrov: "Odrežite mu glavo in mi pošljite videoposnetek"

A črnogorski vodja Radoje Zvicer ve, da "mrtva usta ne govorijo". Tako, kot je Črnogorec "zaslovel" zaradi prehranjevanja s čevapčiči iz mesa svojih sovražnikov, zdaj nadaljuje v istem slogu. Ponudil je nagrado tistemu, ki bo umoril slovenskega ovaduha, ki mu je pokvaril posle - slovenska celica naj bi namreč samo preko Luke Koper prepeljala 800 kilogramov kokainaZa posnetek obglavljenja ponuja milijon evrov, poroča srbski Telegraf. "Odrežite mu glavo in mi pošljite videoposnetek," poziva Zvicer.

A ovaduh naj ne bi bil le eden. Kot še poroča kurir.rs, naj bi jih bilo vsaj pet, dva v Srbiji in Črni gori ter en v Sloveniji. Ti naj bi bili dobro skriti in zaščiteni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija