VLOMILCI PUSTILI ZA SEBOJ SPOROČILO: "Vidim, da tudi ti nimaš nič"

Svet

Tat, ki se je namenil izprazniti družinsko hišo, je bil nemalo presenečen, ko je uvidel, da v hiši ne bo našel dragocenosti, ki si jih je obetal. Razočaran zaradi prazne malhe je lastniku pustil sporočilo, napisano v svojevrstno duhovitem stilu. "Vidim, da tudi ti nimaš nič," je zapisal razočarani zamaskirani neznanec, ki ga zdaj išče policija.

Vlom v hišo v Pordenonu v bližnji Italiji se je končal s sporočilom razočaranega tatu ali morda več tatov, ki so po obhodu hiše ugotovili, da ni v njej nič posebno vrednega. Plen? Aparat za kavo in cvrtnik. Ter obenem sporočilo za lastnika hiše. "Oprostite, vendar smo brez denarja in moramo jesti. Vidim pa, da tudi ti nimaš nič," so zapisali na listek, ki so ga pustili za seboj. 

Besedilo z veliko slovničnimi napakami, po vsem verjetnosti namerno zapisanih zaradi brisanja sledov pred policijsko preiskavo, morda pa tudi zaradi nepoznavanja italijanskega jezika, precej spominja na stripovski humor, čeprav verjetno tatovi niso imeli v mislih stripovskih dogodivščin, ko so se odločali za vlom v hišo.

Kljub ironiji in smehu, ki ga je sprožilo sporočilo, ostaja lastnikom hiše jeza in strah, pa tudi upanje, da bo policija storilce vloma in kraje dveh manjših gospodinjskih aparatov čim prej izsledila.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  29 .08. 2023 ob  17: 18
-2
Halo Bing, kako brat?