VLOM NA OBMOČJU PU KOPER: Iz hiše odnesel ognjevarno omaro z orožjem, gotovino in zlatnino

Kronika

S Policijske uprave (PU) Koper obveščajo, da je včeraj v vasi Vrbovo nekdo vlomil v hišo. Odnesel je ognjevarno omaro, ki je bila pritrjena na zid, v kateri je bila gotovina, orožje, naboji in zlatnina. Kasneje je bila omara najdena v bližnjem poroku, odprta in prazna. Intenzivno se zbirajo informacije o vlomu.

Fotografije so simbolične.

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 132 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, tri tatvine, eno poškodovanje tuje stvari in eno kaznivo dejanje ponarejanja listin. Zaradi kršitev javnega reda so bile tri intervencije.

V Spodnjih Škofijah so imeli policisti v postopku 27-letnega državljana BiH, ki ima v potnem listu iztrgane strani. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje ponarejanje listin. Poleg tega je bil obravnavan tudi za nelegalni prehod državne meje. Ugotovljeno je bilo namreč, da je mejo prestopil v Tuniših, izven mejnega prehoda. Izdan mu je bil še plačilni nalog.

V Dekanih je nekdo ukradel neregistriran osebni avto znamke Citroen C8, sive barve, vreden 500 evrov.

Zvečer  je odrejen preizkus alkoholiziranosti ustavljenemu 59-letnemu vozniku v Vanganelu pokazal 0.69 mg/l. Ponoči pa so v Piranu odredili preizkus alkoholiziranosti 36-letnemu vozniku. Pokazal je rezultat 0,76 mg/l. Obema sledi obdolžilni predlog.

Varno brez telefona

Poteka 14-dnevna preventivna akcija Varno brez telefona v prometu. Policisti bodo poostreno nadzirali uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav ter opreme (tablic, prenosnih računalnikov, slušalk), ki motijo voznikovo vidno in slušno zaznavanje ali možnost obvladovanja vozila.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 11 ilegalnih prehodov državne meje: v Starodu tri državljane Turčije, pri Kozini štiri državljane Turčije. Ponoči so v Tuniših ustavili osebni avto Renault Scenic, ki ga je vozil 31-letni državljan Hrvaške, v vozilu so bili tudi štiri državljani Bangladeša. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija