Vladimir Vodušek v osebnem stečaju

Okrožno sodišče na Ptuju je danes začelo postopek osebnega stečaja nad Vladimirjem Voduškom, sicer novinarjem in nekdanjim lastnikom družbe Info TV. Sodišče je za stečajno upraviteljico imenovalo Romano Kruhar Puc.

Kot je razvidno iz objave na spletnih straneh Agencije za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), imajo upniki za prijavo svojih terjatev ter ločitvenih in izločitvenih pravic čas do vključno 24. marca 2014.

Vladimir Vodušek je imel zadnja leta vrsto finančnih težav. Potem ko je na začetku leta 2009 od Lea Oblaka prek družbe Publica odkupil 51-odstotni lastniški delež televizije Info TV, za katerega naj bi odštel med 2,5 in tremi milijoni evrov, so se v družbi kmalu začele likvidnostne težave.

Info TV je šla leta 2010 v prisilno poravnavo, februarja letos pa v stečaj. Vmes je sicer njen lastnik postal Voduškov sin Dejan.

V stečajnem postopku nad družbo so upniki prijavili za 2,84 milijona evrov terjatev, upravitelj Borut Soklič pa jih je priznal za 1,63 milijona evrov. Pri tem se jih 24.979 evrov nanaša na prednostne terjatve, 1,60 milijona evrov pa na na navadne terjatve.

Vodušku grozi do osem let zapora

Vodušek je sicer trenutno v odmevnem sodnem postopku. Obtožen je domnevnega izsiljevanja nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja Gorazda Korošca in Vinka Stiplovška iz podjetja Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah. Če bo obsojen, mu grozi do osem let zapora.

Obtožnica je bila vložena konec oktobra lani, kriminalisti pa so ga aretirali julija lani na Trojanah, in sicer v trenutku, ko naj bi prejemal denar. Skupaj z velenjskim podjetnikom Stanislavom Gabercem naj bi oškodovancema grozil, da bo podrobnosti o njiju razkril v medijih, v zameno za molk pa naj bi zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v višini 160.000 evrov.