VLADA SPREJELA SKLEP: Dovoljen prelet dronov zavezniških držav v slovenskem zračnem prostoru

Slovenija

Vlada je na današnji dopisni seji sprejela sklep o vzpostavitvi pogojev za prelet vojaških sistemov brezpilotnih zrakoplovov zavezniških držav v slovenskem zračnem prostoru za čas izvajanja ukrepov kriznega odzivanja Nata zaradi razmer v Ukrajini. Sprejela je tudi spremembo uredbe o sankcijah zaradi ruske agresije na Ukrajino.

Vlada je sprejela sklep, s katerim je "vzpostavila pogoje za prelet vojaških sistemov brezpilotnih zrakoplovov zavezniških držav na velikih višinah in z dolgo avtonomnostjo v zračnem prostoru Republike Slovenije za čas izvajanja ukrepov kriznega odzivanja Nata zaradi razmer v Ukrajini", so sporočili iz urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Cilj sprejetega sklepa je vzpostavitev pogojev za prelet na način, da se za prelete teh zrakoplovov, vključno z izvidniško opremo, oblikuje in vzpostavi začasno ločeno območje za ves čas trajanja razlogov za izdajo tega sklepa, so zapisali.

Vlada je tudi sprejela spremembo uredbe o omejevalnih ukrepih zaradi delovanja Rusije v povezavi z razmerami v Ukrajini in izvajanju uredb EU v zvezi s temi omejevalnimi ukrepi.

Ker je Evropska unija od sprejetja uredbe spremenila oziroma dopolnila pravne akte iz 1. člena navedene uredbe, je treba prvi člen ustrezno spremeniti, so navedli.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  24 .03. 2022 ob  08: 12
odlično, orožje je glavni prodajni artikel, sovraštvo in vojne pa nov družbeni red
anton |  22 .03. 2022 ob  22: 18
... sem prepričan, če bi bil referendum ali dovolimo prelete dronov cez slovenijo, da bi pogrnil po celi črti ...
... s podobnimi dejanji samo prispevamo k temu, da bo vojna agonija trajala še dlje ...
... življenje navadnih smrtnikov v evropi, se bo zaradi interesov "posameznikov", samo poslabšalo ...
... kje "tiči zajec", pa vsi vemo ...