VLADA RAZREŠILA NINO PIRNAT: Nič več direktorica NIJZ, od zdaj na čelu direktorata za zdravstveno varstvo

Slovenija

Vlada je na današnji seji sprejela nekaj kadrovskih potez. Med drugim je razrešila Nino Pirnat s položaja direktorice Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in jo imenovala za v. d. generalne direktorice direktorata za zdravstveno varstvo na ministrstvu za zdravje. Imenovala je tudi nova generalna sekretarja na tem in zunanjem ministrstvu.

Kot je zapisano v sporočilu po seji vlade, so z današnjim dnem razrešili s položaja v. d. generalne direktorice direktorata za zdravstveno varstvo Kristino Kuhanec Tratar in na njeno mesto imenovali Pirnatovo. Darjo Hrga pa je vlada imenovala za v. d. generalne sekretarke na ministrstvu za zdravje, in sicer do imenovanja generalnega sekretarja po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 30. septembra 2020.

Hrga je pred tem opravljala funkcijo generalne sekretarke na ministrstvu za obrambo. Tam jo bo kot vršilec dolžnosti na predlog ministra za obrambo Mateja Tonina zamenjal Marko Doblekar, ki bo funkcijo opravljal največ šest mesecev. Vlada je na predlog Tonina razrešila Željka Kralja s položaja generalnega direktorja direktorata za logistiko ministrstva za obrambo in za vršilca dolžnosti imenovala Uroša Korošca, vendar največ za šest mesecev.

Vlada je s položaja v. d. generalnega sekretarja na ministrstvu za zunanje zadeve razrešila Mitjo Močnika in na njegovo mesto imenovala Jožefa Drofenika, največ za dobo šestih mesecev.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija