VLADA PRETRESA EPIDEMIOLOŠKE PODATKE: Sodeč po zadnjem 'sporočilu' pred sejo, se Obali obetajo zaostritve?!

Slovenija

Podatki NIJZ o gibanju števila okužb z novim koronavirusom kažejo, da se epidemiološke razmere v večini regij slabšajo, je v objavi na Facebooku pred današnjo sejo, na kateri odloča o morebitnih spremembah omejitvenih ukrepov, izpostavila vlada. Po njenih navedbah je porast okužb opazen v obalno-kraški, pomurski in gorenjski regiji.

Glede na prilagojen načrt sproščanja protikoronskih ukrepov, ki ga je v začetku meseca določila vlada, so slovenske regije v različnih fazah sproščanja ukrepov. V zadnjem tednu so bile Jugovzhodna, Goriška in Posavska regija v črni fazi. Tako so v teh regijah ta teden ostale zaprte šole in kulturne ustanove, vrtci nudijo le nujno varstvo.

V devetih regijah, ki so v zadnjem tednu v rdeči fazi, so vrtci odprti, pouk za učence prvega triletja osnovnih šol pa poteka v šolah. Poleg trgovin z živili, lekarn, kmetijskih trgovin in še nekaterih izjem so v rdečih regijah odprte specializirane prodajalne z otroškim programom; vulkanizerske, avtomehanične, avtoličarske ali avtokleparske delavnice ter delavnice za popravilo koles. Od 23. januarja so v teh regijah odprti knjižnice, muzeji in galerije. Znotraj regije je dovoljeno smučanje osebam, ki predložijo negativni test na covid-19.

Danes objavljeni podatki kažejo, da se epidemiološke razmere slabšajo v večini regij. Porast okužb je opazen v občinah...

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Sreda, 27. januar 2021

Glede na današnje podatke Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) bi se zaradi naraščanja števila okužb Obalno-kraška in Zasavska regija spet lahko znašli v črni fazi. Koroška regija pa je po statistiki že dosegla oranžno fazo, kar bi glede na vladni načrt lahko pomenilo dodatno sproščanje ukrepov. Vlada na današnji seji, ki poteka na Brdu pri Kranju, pretresa te podatke.

Aktualno 7-dnevno povprečno število okuženih po regijah, meje za rdečo in oranžno fazo ter dosedanjo (do danes) umestitev regije v rdečo (R) ali črno (Č) fazo:

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  27 .01. 2021 ob  20: 16
Predlagam, da nam vsako jutro posljejo SMS kaj je ta dan dovoljeno. Telefonske stevilke ima MZZ. Vse ostale novice v zvezi z ukrepi so brez veze in nepotrebne.