VLADA PRERAZPOREDILA 135 MILIJONOV EVROV: Komu in čemu bodo sredstva namenjena?

Slovenija

Vlada je na včerajšnji seji odbora za državno ureditev in javne zadeve znotraj proračunskih postavk več proračunskih uporabnikov prerazporedila 135,3 milijona evrov. Sredstva bodo med drugim namenjena blaženju posledic draginje in avgustovskih poplav, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je vlada iz splošne proračunske rezervacije razporedila 67,7 milijona evrov za izplačilo zimskega letnega dodatka za upokojence ter 20 milijonov evrov za 1,8-odstotno zvišanje pokojnin v letošnjem novembru in decembru.

Ministrstvu za delo je iz splošne proračunske rezervacije razporedila tudi 1,2 milijona evrov za financiranje povračila izplačanih plač delodajalcu, pri katerem delavci zaradi višje sile zaradi poplav ne morejo opravljati dela, in 3,4 milijona evrov za financiranje povračila izplačanih plač delavcem, ki odpravljajo posledice poplav in plazov.

Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo je iz splošne proračunske rezervacije razporedila 34,8 milijona evrov za nadomestilo dobaviteljem električne energije in plina. Prav tako mu je zagotovila 3,5 milijona evrov za nadomestila distributerjem daljinskega ogrevanja.

V okviru finančnega načrta ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport je vlada prerazporedila 3,8 milijona evrov. Namenjena bodo financiranju devetih projektov mednarodnega razvojnega sodelovanja na področju industrijskega razvoja.

Vlada je ministrstvu za zunanje in evropske zadeve iz sklada proračunske rezerve zagotovila pravice porabe 400.000 evrov za humanitarno pomoč Maroku po nedavnem potresu in 600.000 evrov za humanitarno pomoč Libiji po nedavnih poplavah.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija