VLADA OBLJUBLJA TURISTIČNE BONE: Odprtih veliko vprašanj, obalni frizer predlaga razširitev ideje

Slovenija

Že nekaj dni se ob vladnem usklajevanju tretjega protikoronskega zakona govori o tako imenovanih turističnih bonih, ki naj bi jih prejeli slovenski državljani za koriščenje dopusta v Sloveniji. Ob tem se poraja vrsta vprašanj, od tega, kdo bo te bone prejel, kako bodo izgledali oziroma kje in kako jih bo mogoče vnovčiti. Padli so tudi predlogi, da bi stvar zastavili širše in tako pomagali še drugim podjetnikom, prizadetim med koronakrizo.

Kot je znano do zdaj, namerava vlada nastanitvenim obratom pomagati z izdajo turističnih bonov vsem državljanom v višini 200 evrov za polnoletne prebivalce in 50 evrov za mladoletne, ki jih bo mogoče koristiti do konca leta. Več bodo javnosti predstavili danes.

"Veliko berem komentarje, kakšne so cene dopustovanja v Sloveniji, zato lahko rečem, da smo v primerjavi s tujimi državami dragi," ob razmišljanju o tem protikoronskem ukrepu razmišlja obalni frizer Valter Aleks Gajzer, ki tako ugotavlja, da tudi sam vavčer večjih ugodnosti ne bo prinesel, razen tega da se denar vnovči v naši državi.

Vavčer za frizerja, kozmetičarko, maserja?

"Moje vprašanje in predlog v enem sta, zakaj se vavčer ne more porabiti tudi za koriščenje drugih uslug, kot je frizer, kozmetičar, maser oziroma storitve, ko posameznik to koristi izključno za svojo fizično potrebo, mišljeno kot dobro počutje, saj vemo, da si marsikdo želi kak priboljšek, ki si ga ne more privoščiti," se sprašuje Gajzer.

Po njegovem mnenju mora biti tudi jasno dorečeno, kako bo država vračala oziroma plačala storitvenim dejavnostim denar od vavčerjev, ki bi jih posamezniki lahko koristili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija