VLADA MENJA KADRE: Novi direktor slabe banke in nadzornica SDH

Slovenija

Vlada je danes iz upravnega odbora Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) odpoklicala dosedanjega predsednika Miha Juharta in za neizvršnega direktorja imenovala Tomaža Beska. Razlog je zgodba s prodajo zemljišča za tovarno družbe Lonstroff v Logatcu. Besek bo z delom začel v petek. Na predlog ministra Bertonclja pa so za novo nadzornico Slovenskega državnega holdinga (SDH) predlagali Karmen Dietner, trenutno predsednico uprave Pokojninske družbe A. Predlog mora potrditi DZ, z imenovanjem Dietnerjeve pa bi popolnili mesto, ki je bilo izpraznjeno prav po Bertoncljevem odhodu iz nadzornega sveta.

Kot je po seji vlade povedal minister za finance Andrej Bertoncelj, je vlada sklep o odpoklicu Juharta sprejela na podlagi poročil, ki ugotavljajo, da so bile pri prodaji zemljišča, na katerem tovarno gradi švicarski Lonstroff, storjene nepravilnosti in nespoštovanje internih aktov.

Vlada se je odločila za odpoklic predsednik upravnega odbora, ker je najbolj odgovorna oseba v DUTB.

Dietnerjevo je za nadzornico SDH minister predlagal na podlagi priporočila strokovne komisije. "Dietnerjeva ima dolgoletne izkušnje na tem področju. Zdi se mi tudi prav, da tako po strukturi izobrazbe kot po ostalih delih uravnotežimo delovanje nadzornega sveta," je dejal minister.

Za potrditev v DZ bo potrebnih vsaj 46 glasov. "Upam in verjamem, da bo kandidatka, ki je kompetentna, prejela to število glasov," je dodal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija