VLADA DANES O OSEBNIH IMENIH: Nas bodo omejili pri izbiri?

Slovenija

Na današnji seji vlade bodo ministri med drugim obravnavali predlog novele zakona o osebnem imenu. Na mizi naj bi imeli tudi spremembe kadrovskega načrta. Po napovedih bo med njimi predvidoma tudi 39 novih zaposlitev na upravi za probacijo. Sindikati javnega sektorja pa pričakujejo izhodišča za pogajanja o regresu.

S spremembami zakona o osebnem imenu se med drugim odpravljajo nekatere pomanjkljivosti, ki so se pokazale v praksi, so pojasnili na vladnem uradu za komuniciranje. Kot primer navajajo omejitev na največ dve imeni in dva priimka pri izbiri osebnega imena za pravni promet.

Na dnevni red seje vlade je uvrščen tudi predlog sprememb uredbe o napredovanju uradnikov v nazive, ki za uradnike trajno zamika izplačilo iz naslova napredovanj v višji naziv na december. Na zadnji seji je vlada sicer že sprejela podobno uredbo, ki ureja napredovanja za javne uslužbence. Pri obeh pa gre za uskladitev v skladu z zadnjim stavkovnim sporazumom. Vlada in sindikati javnega sektorja so sicer v ponedeljek že dorekli časovnico, po kateri bodo vodili pogajanja v letošnjem letu. Prvič se dobijo sredi prihodnjega tedna, ko bodo na mizi višina letošnjega regresa za letni dopust in povračila stroškov prevoza na delo in z dela.

Vlada naj bi svoje izhodišče za pogajanja o regresu določila na današnji seji. Že prejšnji teden pa je sprejela izhodišča za pogajanja o ureditvi povračil stroškov prevoza na delo in z dela, po katerem bi kot edini kriterij upoštevali razdaljo do delovnega mesta.

Na upravi za probacijo medtem najbolj nestrpno čakajo na nov kadrovski načrt

Po napovedih pravosodne ministrice Andreje Katič naj bi v okviru sredstev, zagotovljenih v rebalansu proračuna, za to službo, ki dela od aprila lani, zagotovili možnost dodatnih 39 zaposlitev. Danes je na upravi za nedoločen čas zaposlenih 22 sodelavcev, devet pa jih sodeluje projektno, je nedavno povedala ministrica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija