VLADA DANES MORDA TUDI O NOVIH UKREPIH: Bo potrdila predlog skrajšanja trajanja karanten?

Slovenija

Vlada ima na dnevnem redu današnje seje tudi precej splošno zapisano točko Predlogi aktov v povezavi z epidemijo covida-19. Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je sicer v sredo zagotovil, da novih ukrepov za zdaj ne bo sprejemala. Je pa svetovalna skupina vladi predlagala skrajšanje trajanja karanten s 14 na 10 dni.

V Sloveniji so v torek potrdili rekordnih 79 okužb z novim koronavirusom, pri čemer so opravili tudi rekordnih 2560 testov. Kacin je visoke številke pripisal polnemu delovanju šol in gospodarstva. Kljub več potrjenim okužbam v šolstvu in karantenskih odločbah za več razredov je zanikal govorice o pripravah šol na uvedbo modela C oz. zapiranje šol. "Šole delujejo še naprej tako, kot se je pouk začel," je zatrdil.

Zaradi rekordnega števila potrjenih okužb se je v sredo sestala tudi krizna skupina vlade. Seznanila se je z napovedmi gibanja okužb v prihodnjem obdobju in ocenami, kdaj bi morali biti pripravljeni na odprtje naslednje bolnišnice z oddelkom za bolnike s covidom-19.

Novih ukrepov za omejevanje širjenja okužbe za zdaj ne načrtujejo, je Kacin sporočil po sestanku. Več predstavnikov vlade in stroke pa je prebivalce pozvalo k spoštovanju obstoječih ukrepov.

Nič še ni dorečenega niti o tem, ali bi bilo treba sosednji Avstrijo in Madžarsko, kjer število okužb še naprej narašča, uvrstiti na rdeči seznam. Je pa strokovna svetovalna skupina za covid-19 vladi v sredo predlagala skrajšanje trajanja karanten s sedanjih 14 na 10 dni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija