VIZIJA GROZE: Poškodbam podlegli še dve enajstletnici

Kronika

Število žrtev četrtkove nesreče, ko sta v bližini mesta Perpignan na jugu Francije, nedaleč od meje s Španijo, trčila šolski avtobus in vlak, je naraslo na šest. Štirje otroci so umrli na prizorišču nesreče, dve enajstletnici pa sta poškodbam podlegli kasneje, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila policija.

Oblasti zdaj preiskujejo, ali je bila ena najhujših prometnih nesreč, v katerih je bil udeležen šolski avtobus, v zadnjih 30 letih v Franciji posledica človeške napake ali tehnične okvare. Vlak je sicer v avtobus zapeljal na železniškem prehodu v vasi Millas, trčenje pa je bilo tako silovito, da je avtobus razklalo na pol, vlak pa je iztiril, piše AFP.

Voznica šolskega avtobusa je med ranjenimi in je preiskovalci še niso zaslišali, so pa po navedbah tožilca Jean-Jacquesa Fagnija že govorili s strojevodjo. Poleg tega so ponoči zaključili identifikacijo mrtvih, katerih trupla so bila v veliki meri izmaličena. Župan ene od bližnjih vasi je prizorišče nesreče opisal kot "vizijo groze".

Zaenkrat ni niti jasno, ali so bile avtomatske zapornice na prehodu v času trčenja dvignjene, so pa iz upravljavca francoskih železnic SNCF sporočili, da je prehod po navedbah očividcev "deloval normalno", še piše AFP.

Deli novico: