VISOKI DOSTOJANSTVENIKI O KRIVCIH ZA VOJNO V UKRAJINI: Na Zahodu vlada gejevski lobi

Svet

Za precej razburjenja je pri nedeljski pridigi poskrbel vodja ruske pravoslavne cerkve, patriah Kiril. Ruski napad na Ukrajino je označil kot operacijo tistih, ki so "na pravi strani boga". Ukrajincem je očital, da omogočajo pravice homoseksualcem in organizacijo parade ponosa, s tem pa podpirajo "grešno homoseksualno vedenje". Po njegovih besedah na Zahodu očitno vlada gejevski lobi in od ostalih držav, v zameno za dobro sodelovanje, zahteva organizacijo parad.

Patriah Kiril in patriarh Filaret

Šlo naj bi za nekakšen preizkus zvestobe, saj republiki Lugansk in Doneck takšne "zahodne vrednote" zavračata. Patriarh Kiril tokrat ni prvič poskrbel za razburjenje, pred petimi leti je denimo poroke homoseksualcev primerjal z nacizmom.

Njegovi ukrajinski stanovski kolega patriarh Filaret je pred dvema letoma za izbruh pandemije covida-19 obtožil homoseksualne poroke in LGBTQI+ skupnost. Šlo naj bi za božjo kazen, ki je doletela človeštvo zaradi grehov.

Amnesty International je takšne izjave označil za izredno škodljive, saj lahko vodijo do še večjega nasilja in napadov nad določenimi skupinami ljudi. Insight, organizacija iz Kijeva, je proti patriarhu vložila tožbo, ki pa nikoli ni doživela sodnega epiloga. Septembra 2020 je za covidom-19 zbolel tudi patriarh.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stiv Rivs |  09 .03. 2022 ob  18: 51
Ubogi Kristus, da bi on vedel, kaj vse se bo izrodilo iz njegovega nauka.