VISOKA STATISTIKA PRAZNIČNEGA KONCA TEDNA: Obravnavali novih 170 nezakonitih prehodov meje

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so minuli podaljšan konec tedna obravnavali 170 nezakonitih prehodov meje, vsi tihotapci pa so bili tujci.  

Fotografiji sta simbolični. 

V petek nekaj minut pred polnočjo so policisti na cesti od Gračišča proti Kubedu ustavili osebni avtomobil BMW 320D X drive s francosko registrsko oznako. Vozil ga je 45-letni državljan Severne Makedonije, ki sicer zakonito prebiva v Italiji, v vozilu pa je imel sedem državljanov Turčije. Postopki še potekajo. 

Na božično jutro ob 1.30 so pri Galantičih ustavili osebni avtomobil Opel zafira z madžarskimi registrskimi tablicami. Za volanom je sedel državljan Moldavije, z njim pa je bilo še sedem državljanov Turčije.

Ob 2. uri zjutraj so pri odcepu za Gabrovico ustavili vozilo Volkswagen T-Roc, francoskih registrskih tablic. Vozil ga je 50-letni državljan Turčije, ki ima sicer urejeno dovoljenje za prebivanje v Franciji, v vozilu pa je prevažal državljanko Turčije.

Ob 2.30 so pri Pregari ustavili vozilo Renault Megane,ki ga je vozil 27-letni državljan Ukrajine, v vozilu pa je prevažal šest državljanov Turčije.

Ob 11.40 pa so policiste obvestili, da se v gozdu ob cesti za Skadanščino nahaja skupina migrantov. Prijeli so sedem tujcev in sicer pet državljanov Iraka, enega državljana Turčije in enega državljana Afganistana. Izkazalo se je, da je skupino vodil Afganistanec, ki ga bodo policisti kazensko ovadili.  

Pri Dragonji so ob 18. uri prijeli štiri državljane Turčije in 47-letnega voznika osebnega avtomobila Škoda octavia, sicer državljana Severne Makedonije, ki so z vozilom obtičali v kanalu izven vozišča. Postopki še potekajo. 

Ob 21.50 so na Mostičju ustavili vozilo Chrysler vojager z romunsko registracijo. Vozil ga je 46-letni državljan Ukrajine, z njim pa je bilo še 12 državljanov Iraka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  28 .12. 2022 ob  21: 20
S policijskega colna M44 so na take streljali, nasa vojska pa ne sluzi svojemu namenu.