VISOK PORAZ IZOLANOV: Pomagala jim ni niti odlična predstava Velkavrha

Izola

Rokometaši trebanjskega Trima so v 7. krogu lige NLB v gosteh premagali Butan plin Izolo z 41:26 (21:13).

Trebanjci so na svoji šesti tekmi državnega prvenstva dosegli že šesto zmago in so - ob tekmi več - povsem na vrhu lestvice z dvema točkama prednosti pred državnimi prvaki iz Celja, ki bodo danes gostili v tej sezoni ne najbolj prepričljive Ribničane.

Izbranci gostujočega trenerja Uroša Zormana, ki so v začetku tega tedna v dolenjski prestolnici na kolena spravili Velenjčane, so imeli včerajšnjo tekmo na Obali vseskozi pod nadzorom. Vse dvome o zmagi so razrešili v prvi polovici tekme, ki so ga zaključili s prednostjo osmih golov (21:13).

Zorman je v nadaljevanju neenakovrednega obračuna v ogenj poslal manj obremenjene rokometaše v dosedanjem delu sezone, udarni možje pa so varčevali moči za veliko bolj pomemben torkov obračun na mednarodni sceni z izjemno močnim nemškim moštvom Rhein-Neckar Löwen v Mannheimu.

V dolenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Anže Dobovičnik in Gal Cirar, ki sta dosegla po pet golov, v primorski pa je Andraž Velkavrh tekmecem zabil deset zadetkov.

Izolska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Ormožu, trebanjska pa bo gostila Maribor Branik.


* Športna dvorana, sodnika: Turnšek in Čretnik.
* Butan plin Izola: Alessio, Kocjančič, Postogna, Korošec 1, Smej, Gorela, Poberaj 3, Velkavrh 10, König, Nikolić 5 (2), Čolić, Pernovšek 2, Demšar, Orbanić, Stopar 5, Mijatović.
* Trimo Trebnje: Tomić, Brana, Rašo, Višček 3 (1), Didovič 4, Grojzdek 1, Dobovičnik 5, Cingesar 4, Hamidović 4 (1), Potočnik 2, Kmet 2, Udovič 4, Grbič 1, Cirar 5, Ropič 2.
* Sedemmetrovke: Butan Plin Izola 2 (2), Trimo Trebnje 2 (2).
* Izključitve: Butan Plin Izola 4, Trimo Trebnje 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija