VIŠJI SODNIKI POTRDILI SODBO: Bivši direktor Agrarie Frančeškin pravnomočno obsojen

Koper

Višji sodniki so potrdili sodbo sodišča prve stopnje, ki je nekdanjega direktorja Agrarie Bojana Frančeškina spoznalo za krivega zlorabe položaja, poročajo Primorske novice. Sodišče je Frančeškina obsodilo na pogojno kazen deset mesecev zapora s preizkusno dobo treh let. Poleg tega bo moral Agrarii plačati še skoraj 37.000 evrov.

Višje sodišče je kot neutemeljeno ocenilo pritožbo Frančeškinove obrambe in presodilo, da je sodišče prve stopnje dejansko stanje pravilno in popolno ugotovilo. Višji sodniki so potrdili tudi odločitev o premoženjsko pravnem zahtevku Agrarie, ta pa je bila v preostanku napotena na pravdo, dodaja časnik. So pa višji sodniki ugodili pritožbi odvetnice Nine Cek, tako da mora Frančeškin Agrarii povrniti tudi stroške njihove pooblaščenke. Frančeškinov odvetnik Borut Kariž je za Primorske novice povedal, da bosta s stranko vložila zahtevo za varstvo zakonitosti, tako da bo o primeru odločalo še vrhovno sodišče.

Zdajšnji direktor Agrarie Robert Fakin je za časnik povedal, da so takšen epilog pričakovali, da pa so skeptični glede tega, ali bodo denar tudi dobili.

Prvostopenjsko sodišče je lani jeseni ugotovilo, da je Frančeškin kot direktor koprske zadruge Agraria v letu 2012 odobril več izplačil družbi Edes, s katero je sodelovala tudi njegova družba Solera, za izplačila pa ni bilo pravne podlage. Njegov namen je bil družbi Edes pridobiti protipravno premoženjsko korist, Agrarii pa je s tem povzročil denarno škodo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija