VIŠJE SODIŠČE PRITRDILO OBSODBI MORILCA: Soseda na invalidskem vozičku s sekiro po glavi

Kronika

Višje sodišče je po poročanju Dela in Slovenskih novic potrdilo odločitev okrožnega sodišča, ki je 50-letnega Ljubljančana Slobodana Bobića obsodilo na 12 let in pol zapora. Bobić je tako spoznan za krivega uboja svojega vrstnika 2. junija lani v ljubljanskem Zalogu.

Fotografija je simbolična. 

Kot poročata časnika, je višje sodišče zavrnilo pritožbi tožilstva in obrambe. Po trditvah obrambe Bobić ni kriv, dejanje je tudi sam zanikal. A očividki sta, kot sta izjavili v svojih pričanjih, videli Bobića okrvavljenega in s sekiro v roki. Bobić je bil namreč obsojen, da je svojega soseda, moškega na invalidskem vozičku, s sekiro najmanj 37-krat udaril po glavi in vratu.

Tožilstvo pa je bilo s kaznijo nezadovoljno, saj je prepričano, da je šlo za umor na grozovit način. Po navedbah medijev je predlagalo kazen 27 let zapora.

Za umor na grozovit način je treba po kazenskem zakoniku dokazati storilčevo brezčutnost, izživljanje in trpljenje oškodovanca, ki je večje od običajne bolečine, vendar niti sodni izvedenec tega ni mogel potrditi, kakor tudi ne, katera od poškodb je bila smrtna, še navajata časnika.

Tožilstvo je napovedalo, da se bo z zahtevo za varstvo zakonitosti obrnilo na vrhovno sodišče, obramba pa se o morebitnih nadaljnjih korakih še ni odločila.

Deli novico:

Franc |  13 .06. 2018 ob  23: 25
Imena sodnikov, sodnic, ki so se pod to podpisali?
koprčan |  13 .06. 2018 ob  12: 34
ne razumem kako lahko pri 37 udarcih s sekiro po glavi in vratu nekdo reče, da to ni storjeno na grozovit oz pri tem ne gre za iživljanje storilca nad oškodovancem, da je to storjeno na brezčuten način saj če bi bilo ma čuten način potem bi morala bit kazen še večja in kako lahko kdo reče, da oškodovanec oz. pokojni pri tem ni trpel??
Če pri tem upoštevamo še dejstvo, da je bil pokojni na invalidskem vozičku potem tukaj ni olajševalnih okoliščin in bi mogla bit izrečena maksimalna višina kazni, brez predčasnega odpusta. Tako pa bo storilec oz morilec lahko že po 8 letih prišel na svobodo. Pa saj sodniki niso pametni. Me zanima če bo kateri sodnik podlegel pod 37 udarci s sekiro kako bo takrat razsojeno? Pa ne grozim, samo se sprašujem?
Metuljcica |  13 .06. 2018 ob  11: 48
Prokleto sodstvo!!!40 let bi mu dala-prascu psihopatskemu!!!!pa to vidis samo v Sloveniji!!