VIOLETA TOMIĆ ZAPUSTILA LEVICO: Skrivnostno srečanje s Terškom, kaj naklepata? (FOTO)

Slovenija

Poslanka Violeta Tomić je danes izstopila iz stranke Levica, so poročanje N1 za STA potrdili v stranki. Kot so še navedli, so se s Tomićevo dogovorili, da bo do konca mandata ostala članica poslanske skupine Levica. Tomićeva je bila sicer v aktualnem sklicu parlamenta že drugič izvoljena v DZ na listi Levice.

Še pred današnjim izstopom iz stranke je sicer Tomićeva za Večer potrdila, da na letošnjih parlamentarnih volitvah ne bo kandidirala za Levico. Kot razlog je navedla, da so ji ponudili možnost kandidature v Mariboru, a je ponudbo zavrnila, saj že več kot 40 let živi v Ljubljani.

Izvršni odbor stranke se je ob sestavljanju kandidatne liste za državnozborske volitve odločil, da Tomićeva letos ne bo kandidirala v okraju Ljubljana-Center. Ob tem so jo v stranki povabili na sestanek, na katerem bi se pogovorili o možnosti kandidiranja v drugem okraju, a ga je zavrnila, so navedli v Levici.

"Tako odločitev smo sprejeli zaradi delne izgube zaupanja v zadnjem času in nekaterih vsebinskih razhajanj," so pojasnili. Potem ko je Tomićeva povabilo zavrnila, so sicer v Levici z njo opravili nekaj pogovorov, ob tem pa "sporazumno ugotovili, da nadaljnje sodelovanje v okviru stranke ni več možno", so še pojasnili v stranki.

Odziv Tomićeve

Tomićeva pa je v odzivu zapisala, da je "stranka Levica daleč od tega, kar smo na začetku gradili". Kot je poudarila, se kažejo medgeneracijske razlike v razmišljanju in delovanju, ki so predvsem v času epidemije covida-19 šle čez mejo njene tolerance. O svojem delu v poslanski skupini pa se bo odločila v prihodnjih dneh, je še sporočila Tomićeva.

To je sicer že tretji izstop iz Levice v aktualnem mandatu. Prejšnji teden je iz Levice v poslansko skupino SD prestopil Željko Cigler, pred njim pa je v poslansko skupino SD prestopil še Franc Trček.

Kaj načrtujeta Tomićeva in Teršek?

Aktualna so tudi namigovanja o tem, da Tomićeva že kuje načrte z ustavnim pravnikom dr. Andražem Terškom. Njuno skupno fotografijo je na družbenem omrežju Facebook delil prav slednji in ob tem pripisal: "Nadvse konstruktiven sestanek s poslanko Violeto Tomić: o včeraj-danes-jutri.

Nadvse konstruktiven sestanek s poslanko Violeto Tomič: o včeraj-danes-jutri.

Objavil/a Andraž Teršek dne Sreda, 19. januar 2022

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  21 .01. 2022 ob  13: 29
colpo di fulmine med violeto in terškom
Stiv Rivs |  19 .01. 2022 ob  18: 31
-3
Tam kjer levice ni, se levica drobi.