VINAKOPER KREPI PONUDBO ISTRSKE MALVAZIJE: Tudi letos večja prodaja kot lani (VIDEO)

Koper

Vinakoper tudi v tem letu beleži naraščajoči trend priljubljenosti malvazije. V prvi polovici tega leta je prek trgovskih verig prodal za 15 odstotkov več malvazije iz linije Koper kot v letu 2019, odlične rezultate pa beležijo tudi vse ostale linije malvazije. Zaloge zadnje letine malvazije že pojenjajo, zato so pričakovanja glede letošnje letine še toliko večja.

Malvazija je avtohtona istrska sorta belega vina, ki v zadnjih letih doživlja pravi preporod, na kar kaže tudi največji skok v prodaji med vsemi vinskimi sortami. V Vinakopru trendu vse večjega povpraševanja sledijo z zagotavljanjem obsežnejše in pestrejše ponudbe. Prav tako vsako leto povečujejo nasade malvazije.

V zadnjih treh letih so tako obnovili oziroma zasadili 24,25 ha trt malvazije. Trenutno imajo tako 165 ha malvazije, kar predstavlja kar 27,8 odstotkov vseh površin vinogradov Vinakoper. Tudi sicer je istrska malvazija v Istri med obsežnejšimi nasadi, saj predstavlja približno 30 odstotkov istrskih vinogradov.

Velik razpon ponudbe malvazije

Izbira vam najljubše malvazije pa ni preprosta stvar. Vinakoper ima trenutno v prodaji sedem različnih sortnih linij malvazij – od najbolj sveže in lahkotne do sladkih Zakladov Istre, malvazija pa ob drugih sortah sestavlja tudi tri druga vina Vinakoper.

"Malvazija je izredno hvaležna sorta, ki navdihuje vsako leto znova. In vsako leto nas spodbuja k novemu ustvarjanju in razvoju," pravi Boštjan Zidar, glavni enolog v Vinakoper. "Marsikdaj se tudi mi težko odločimo, katero smer izbrati, kaj šele kupec," pojasnjuje. In dodaja, da je v takem primeru najbolje izbrati vse.

Težak izbor glede linije malvazije, lahek, kako priti domov. Varno, pravijo v Vinakoper. #pijodgovorno

Nekaj dni pred letošnjo trgatvijo tako Vinakoper že razmišlja, kakšno kreativno sporočilo jim bo narava poslala letos. Odgovor bomo že naslednjo pomlad lahko poiskali na prodajnih policah.

MINISTER ZA ZDRAVJE OPOZARJA: UŽIVANJE ALKOHOLA LAHKO ŠKODUJE ZDRAVJU.

Deli novico: