VINAKOPER DOBITNIK ŠAMPIONA: Capris refošk 2015 absolutni zmagovalec v Marezigah

Koper

Vinska klet Vinakoper je prejela šampiona na ocenjevanju v sklopu 46. Praznika refoška in slovenske Istre. Odlično so se odrezala tudi druga vina koprske kleti. 

V sklopu 46. Praznika refoška in slovenske Istre, ki se bo v Marezigah odvijal od danes do nedelje, je potekalo ocenjevanje vin. Capris refošk 2015 je prejel šampionski naziv. Gre za absolutnega zmagovalca med refoški, so sporočili iz vinske kleti Vinakoper.

Poleg tega so vina kleti Vinakoper postala prvaki nekaterih ostalih kategorij. Cipro iz Zakladov slovenske Istre 2015 je postal prvak tradicionalne sorte cipro. Prvak avtohtone sorte istrska malvazija (kategorija zrelih malvazij) je postala Malvazija Capo d'Istria 2012, prvak v kategoriji rosé vin pa je postal Rosé 2017.

V največjo istrsko klet je romalo še šest medalj. Zlato so prejeli Malvazija Pozna trgatev iz Zakladov slovenske Istre 2011, Merlot Capo d' Istria 2011 in Cabernet sauvignon Capo d' Istria 2011. Srebro so dodelili Refošku Rex Fuscus 2016, Refošku Koper 2017 in Malvaziji Koper 2017.

Glavni enolog kleti, Boštjan Zidar, je o tem izjemnem dosežku povedal: "Izredno smo veseli osvojenih nagrad, ki nam pomenijo potrditev za dosedanje delo. Ponosni smo tudi na to, da je uspehom na mednarodnih tekmovanjih sledilo tudi najvišje priznanje iz dežele refoška."

Deli novico: